Najnovije

PONOŠ O BOJKOTU: Šta god da biraš - izabrao si Vučića! Izbori u septembru bi bili najgore rešenje (VIDEO)

“Nije politika samo rušimo Vučića, treba promeniti stanje u društvu. Ovaj sistem plata, zapošljavanja u javnom sektoru, dovođenja stranih investitora uz ogromne subvencije nije dobar za nas. Nije kampanja bojkota samo kampanja ostani kod kuće. Ostani jer ti ne biraš, šta god da biraš - izabrao si Vučića", rekao je potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Zdravko Ponoš (Foto: Jutjub)

“Slika u Srbiji nije najbolja”, rekla je predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon, ističući da su ljudi ljuti i podeljeni, a društvo polarizovano.

Opoziciju je pozala da pronađe snagu i izađe na izbore u teškim uslovima.  

"Fajon je rekla da uslovi nisu takvi da izbori mogu brzo da se organizuju, pozvala je građane i opoziciju da učestvuju, ali je rekla da medijska slika nije bolja od kada su iz EU pokušali da utiču na popravljanje stanja. Ukazala je i na epidemiološku situaciju, ta situacija je bila razlog u nekim zemljama da se izbori odlože, a Srbija ima još neke razloge, a to je situacija u medijskoj sferi i još neki uslovi koji sada nisu bolji nego što su bili", kaže Ponoš.

Na pitanje da li će Narodna stranka ostati usamljena u bojkot ako se izbori pomere za jesen, Ponoš kaže da kada su se u stranci opredeljivali za bojkot, nisu vodili računa o tome i dodaje da nekoliko meseci ne može ništa da promeni.  

"Zbunilo me je da je neko iz opozicije sugerisao Tanji Fajon da se izbori odlože do kraja godišnjih odmora, nadam se ko god da je pisao da nije imao u vidu septembar ili oktobar, to nije realno, jer šta može da se promeni za par meseci, to bi bilo izneveravanje onoga što smo rekli kad smo se opredelili za bojkot. Ništa ne može da se promeni za dva meseca, Vučić može da kupi socijalni mir još dva meseca, da podeli još po 100 evra, medijska slika neće da se promeni, ali može da krene na bolje ako bi se dogovorili i da proces počne i traje 6-9 meseci i da se obezbedi ono što je dogovoreno. To nije septembar ili oktobar ako govorimo o izborima, Nova stranka na takvim izborima neće učestvovati", poručuje.

Govoreći o štrajku glađu Boška Obradovića, Ponoš je rekao da ga sve što radi Obradović podseća na proces rebrendiranja Dveri.  

"Obradović je imao dva suprotstavljena stava u kratkom roku, bio je zagovornik bojkta, onda predložio da se ide na izbore, pa se onda opredelio da se razgovara. Imao je i različito objašnjenje za motiv štrajka, trenutna inspiracija što je video Ševarlića, a onda da se zastane i razmisli. Zahtevi koji su evoluirali od toga da se sedne i razgovara, onda da imamo pet zahteva koji su kapitalni, da bi stigli do odlaska na TV. Ono što je zabrinjavajuće je, ajde da se organizuje razgovor vlasti i opozicije, ali ideja da takvim razgovorom predsedava i usmerava patrijarh. To me ne uverava u ozbiljnost pristupa, sve to što Obradović radi me podseća na proces rebrendiranja Dveri. Nemam ništa protiv, ali ako nešto zajedno radimo, treba da se dogovorimo. Ja mu želim uspeh, ali dolazak tamo je lični izbor svakog političkog aktera", navodi Ponoš.  

Ponoš navodi i da se ne isključuje mogućnost da se izbori ne održe 21. juna.

"Nema kampanje stranaka iz vlasti, SNS je imao onu smešnu video konferenciju, SPS nije  u kampanji, ništa ne ukazuje da će biti izbora. Najgori scenario je da imamo neozbiljno odlaganje za septembar, kojim se ništa ne dobija, osim što Vučić dobija pokriće. Vučić je otkrio čari vanrednog stanja i nastaviće da ih eksploatiše, vidite šta radi u Šidu, to nema veze s migrantima već sa istraživanjem javnog mnenja koje pokazuje da je društvo osetljivo na pitanje migranata", rekao je potpredsednik Narodne stranke.  

Objasnio je da građani nisu imali prilike da vide i čuju opozicione lidere.

"Jeremić je bio na RTS uz najavu da je to početak gostovanja opozicionih lidera, posle toga niko nije pozvan. Naravno da građani ne znaju šta opozicija nudi. Ima nekoliko stvari oko kojih možemo da se složimo. Prvo da se unormalimo i prvi korak je da imamo normalne izbore, a do toga ne možemo da dođemo tako što je Vučić nešto obećao", rekao je Ponoš.

Pročitajte OVDE zašto Aleksandar Vučić nije reagovao na Orbanovu mapu velike Mađarske.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA