Najnovije

BANKA IZ EVROPE OBUSTAVLJA TRANSFER SA SRBIJOM: Zbog mita i korupcije stavljeni smo na crnu listu

"Handelsbanken", jedna od najpoznatijih i najkredibilnijih banki u Švedskoj sa velikom tradicijom, od 1. jula obustaviće transfer novca sa zemljama koje su na crnoj listi zbog velikog obima pranja para, a među tim zemljama je i Srbija.

Novac (Foto: Pixabay)

Goran Miletić iz Organizacionog odbora Beogradskog prajda istakao je da mu je rečeno iz ove banke da od prvog dana jula neće moći da prima, ni da šalje novac preko računa koji ima i da sve ono što je nabavio obavi do tog datuma.

Goran miletić (Foto: Jutjub)

Dobio sam pre dva ili tri dana pismo od banke u kom me obaveštavaju da će sa nekim zemljama obustaviti transfer novca i da je jedna od tih zemalja sa liste zemlja u kojoj sam ja imao transfere ove godine. Pošto se konkretno ne navodi lista zemalja, pisao sam im i dobio sam listu od njihove službenice. Radi se o pranju novca i zbog pranja novca moraju da sprovode jače procedure sa nekim od tih zemalja i da se njima ne isplati takva vrsta transfera novca koji nisu preterano veliki. Odlučili su da od 1. jula donesu nova pravila i listu o zabrani transfera novca sa nekim zemljama, a među njima je i Srbija. Osim nas, tu su još i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Moldavija, Ukrajina... Rečeno mi je, dakle, da ne mogu da mi pomognu i da ne mogu ni da šaljem, ni da primam novac - kazao je Miletić.

On je dodao da se ova odluka konkretno odnosi na pomenutu banku "Handelsbanken", da se ostale banke za sada ne oglašavaju ovim povodom, ali da je izvesno da bi i one mogle da se vode po istom principu kao "Handelsbanken".

Ovo je moja "Handelsbank", jedna od najjačih banki u Švedskoj, sa velikom tradicijom. To i dalje nije odluka Centralne banke, ali postoji mogućnost da bude. Zvao sam neke druge banke da proverim pošto moram da promenim račun i banku. Druge banke su rekle da ne znaju šta će biti u budućnosti i da li će i oni zabraniti transfer novca pomenutim zemaljama. Dakle, do 1. jula mogu bez problema da šaljem i primam novac, ali su me unapred obavestili iz Handelsbanke da od tog datuma više neće biti moguće. Takva je politika banke i neće da rizikuju sa zemljama gde je zastupljen veliki obim pranja novca - zaključio je Miletić.

Ekonomsiti tvrde da vlast Srbije laže narod! Više o tome OVDE!

Izvor: Direktno

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA