Najnovije

IMA NEŠTO OD ČEGA I RUSI STREPE: Šojgu otkrio šta je najveća pretnja za vojnu bezbednost Rusije!

Strateški pravac Zapada predstavlja najveću pretnju za vojnu bezbednost Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu (Foto: RIA)

On je istakao da je u cilju neutralizacije pretnji u Zapadnom vojnom okrugu 2020. godine planirano 28 događaja usmerenih na poboljšanje trupa, što je sinhronizovano s nabavkom savremenog naoružanja.

„Do kraja godine Zapadni vojni okrug dobiće oko 2.000 jedinica nove i modernizovane tehnike, čiji će udeo u naoružanju na kraju činiti preko 65 odsto“, dodao je ministar.

Prema rečima Šojgua, Zapadni vojni okrug priprema se za odbrambene vojne vežbe Baltičke flote i šeste armije.

„Glavni napori komande okruga trenutno su usmereni na pripremu komandno-štabne vežbe sa Baltičkom flotom i šestom armijom. Vojna vežba je isključivo odbrambenog karaktera“, istakao je ministar.

 

On je dodao da su vojnici Zapadnog vojnog okruga od početka godine održali više od 320 operativnih i borbenih obuka, uključujući i više od 30 vojnih vežbi.

Šojgu je najavio i glavnu vojnu pomorsku paradu koja će se održati 26. jula u Sankt Peterburgu u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

„U paradi će učestvovati 46 vojnih brodova i podmornica svih flota, uključujući i najsavremenija plovila koja su trenutno u sastavu naoružanja. Među njima su prva fregata iz serijske proizvodnje 'Admiral Kasatonov', veliki desantni brod 'Petar Morgunov', podmornica 'Petropavlovsk-Kamčatski' i drugi“, rekao je Šojgu.

Osim u Sankt Peterburgu, parada će se održati i u Severomorsku, Vladivostoku, Sevastopolju i Baltijsku, kao i u luci Tartus ( Sirija).

Haftarove snage se povlače sa fronta u Libiji, više o tome OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA