Najnovije

PUTIN ZAGRMEO KAO NIKAD RANIJE: "Lepo sam vam rekao, lično ćete odgovarati"

Predsednik Rusije Vladimir Putin prekorio je činovnike u ruskoj vladi zato što nisu jasno objasnili rukovodiocima oblasti kako da se podeli novčana stimulacija lekarima i drugom medicinskom osoblju koje radi u odeljenjima gde se leče oboleli od virusa korona.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da će svi koji su radili sa obolelima od korone najkasnije za nekoliko dana dobiti dodatak koji im pripada.

Krajem prošle nedelje ruski predsednik je zapretio rukovodiocima oblasti da će lično odgovarati ako do ponedeljka svi lekari i medicinsko osoblje koje radi sa obolelima od korone ne dobiju obećani dodatak na platu. Najavljeno je podizanje krivičnih prijava protiv onih koji sabotiraju predsednikovu odluku da se nagrađaju ljudi čiji su životi direktno ugroženi jer su stalno u kontaktu sa obolelima od korone.

- Jasno sam rekao da u toku tri meseca lekari infektivnih odeljenja moraju na platu da dobiju dodatak od 80.000 rubalja, a medicinske sestre 50.000 rubalja. Nagrade su predviđene i za druge medicinske radnike, sve do vozača kola Hitne pomoći - rekao je Putin.

Ruska vlada je prebacila novac iz državnog budžeta, ali lekari nisu dobili obećane rublje, jer je administracija počela da komplikuje procedure i da računa koliko je koji lekar bio u bolnici na odeljenju gde su lečeni oboleli od korone.

U Rusiji je do sada umrlo 186 lekara i medicinskih sestara.

Za minula 24 sata u zemlji su zaražene nove 9.263 osobe, a od toga je u Moskvi njih 3.545. Ukupno je zaražena 299.941 osoba, što Rusiju stavlja na drugo mesto na svetu po broju inficiranih, iza SAD, a ispred Brazila, koji je treći. Do sada je u Rusiji preminulo 2.837 ljudi.

Epidemija je ostavila trag i na tržištu rada. Zvanično registrovanih nezaposlenih Rusa trenutno ima 1,6 miliona, a očekuje se da će njihov broj nastaviti da raste u maju i junu i da će dostići oko dva i po miliona ljudi, ocena je Međunarodne organizacije rada, izjavio je ruski ministar rada i socijalne zaštite Anton Kotjakov. Prema njegovim rečima, tržište rada prolazi kroz teška, ali "ne i katastrofalna vremena".

Ako Kina uđe u rat sa SAD, Rusija neće ostati neutralna! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA