Najnovije

UMESTO DA IH ODBRANE, HIPERSONIČNE RAKETE PRIVUKLE NAPAD: Pokušaj otimanja vojne tajne je uzburkao armiju!

Tokom hakerskog napada na japanskog proizvođača elektronike „Micubiši elektrik“ mogle su da budu ukradene informacije o borbenim raketama u razvoju, objavio je list „Asahi“, pozivajući se na izvore.

Hipersonična raketa (Foto: army.mil)

Prema pisanju lista, hakeri su mogli da ukradu informacije o karakteristikama hiperzvučnih raketa, koje je Ministarstvo odbrane Japana namenilo pobednicima učesnicima tendera za razvoj prototipa naoružanja. Među njima je bio i „Micubiši elektrik“, ali kompanija nije dobila porudžbinu.

Napadnuti podaci sadrže karakteristike kao što su maksimalni domet rakete, temperaturna stabilnost, ili pak snaga motora. List ističe da se te informacije ne smatraju državnom tajnom — karakteristike se mogu promeniti pre početka proizvodnje, ali ovaj incident privukao je značajnu pažnju u Japanu.

Ministarstvo odbrane Japana s posebnom pažnjom je pratilo razvoj sopstvenih hiperzvučnih raketa od 2018. godine. Početkom ove godine saznalo se za hakerski napad takođe na „Micubiši elektrik“. Napadači su tada pokušali da prikupe podatke koji se tiču odbrambenih porudžbina, elektrifikacije i železnice.

Podsetimo, Japan je 2018. godine lansirao najmanju na svetu raketu nosač SS-520, tešku samo tri tone. Ona može da se kreće 2.

Kako je ruski pilot na lovcu prebegao u Tursku, saznajte OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA