Najnovije

BRITANCI PREVARILI MILOŠEVIĆA PREKO JULOVACA: MI6 preko stranke Mire Marković nagovorili predsednika na ovo!

Goran Živaljević, zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u vreme vlasti Zorana Đinđića, otkrio je da su agenti britanske obaveštajne službe (MI6) imali veliki uticaj u Srbiji devedesetih godina, da su čvrsto sarađivali sa crnogorskim političarima i da su umnogome doprineli da se Crna Gora osamostali!

Slobodan Milošević (Foto: Jutjub)

Britanski obaveštajci su veliki uticaj na vlast ostvarivali i preko ljudi iz JUL  stranke Mire Marković. Živaljević kaže da su im za to poslužili pragmatični pripadnici te stranke, odnosno svi oni koji su nameravali da sačuvaju svoju poziciju i kapital nakon političkih promena koje su tada kucale na vrata. Preko tih ljudi, koji su imali mogućnost uticaja na Markovićevu, Britanci su plasirali „poželjne dobre vesti“.

- Vrhunac tog kontrolisanog julovskog (čitaj britanskog) uticaja bilo je nagovaranje Slobodana Miloševića, podrazumeva se preko supruge, da raspiše vanredne izbore 2000, jer „narod bezrezervno podržava svog predsednika“. Britanska uloga u tom scenariju je bila filigranska i nemerljiva - navodi Živaljević.

On dodaje i da su možda zbog takve uloge kasnije, posle promene vlasti 2000, mnogi julovci bili zaštićeni, pa tako „niko od funkcionera JUL nije odgovarao ni za jedno krivično delo ili zloupotrebu nakon promena 5. oktobra, iako su bili paradigma naše propasti i lopovluka“.

Ko je kontrolisao srpsku policiju, saznajte OVDE!

đ

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA