Najnovije

ISPLIVALO NA POVRŠINU: BRITANCI VODILI SRPSKU POLICIJU! Uticaj stranaca na MUP posle 5- oktobra bio je neverovatan

Od svih stranih službi koje su ikada bile aktivne u Srbiji, najveći uticaj na ovdašnji društveno-politički život imala je britanska, tvrdi Goran Živaljević, zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u vreme vlasti Zorana Đinđića.

Policija (Foto: mup.gov.rs)

Kako navodi, svoj uticaj su Britanci devedesetih najviše imali preko Nove demokratije - stranke Dušana Mihajlovića koja je bila jezičak na vagi između vlasti i opozicije, te deo vlade Mirka Marjanovića od 1994. do 1997 godine.

Britanci su tako, kaže bivši zamenik šefa BIA, dobili „odličan uvid, a i mogućnost većeg uticaja na sve političke tokove u Srbiji tog vremena“. Uticaj su imali i posle oktobarskih promena 2000, takođe preko Mihajlovićeve stranke, koja je kasnije preimenovana u Liberali Srbije, a koja je dobila vođenje MUP. - Neću mnogo preterati ako kažem da je ovaj resor faktički dodeljen Britancima kao prinudnim upravnicima, gde su novopečeni Liberali Srbije bili samo dekor radi kakve-takve političke korektnosti jer je stvarno glupo, čak i za Srbiju tog vremena, da stranci zvanično vode sektor bezbednosti jedne zemlje - navodi Živaljević.

Da li je Milo Đukanović dao 400.000 evra ubici Olivera Ivanovića da likvidira lidera opozicije, saznajte OVDE!

Izvor: Kurir

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA