Najnovije

Milo dao 400.000 evra ubici Olivera Ivanovića da likvidira lidera opozicije?

Nekadašnji pripadnik OVK Fljorim Ejupi plaćen je 400.000 evra za ubistvo jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milana Kneževića. Ejupi je širokoj javnosti postao poznat kada su ga srpske obaveštajne službe označile kao iskusnog plaćenog ubicu koji je upucao lidera SDP Olivera Ivanovića.

Đukanović (Foto: Jutjub)

Do toga da je Ejupi sada spreman da povuče oroz na Kneževića, došlo se tragom informacije koju je iz našeg Generalnog konzulata u Cirihu dobila Služba bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. To je navedeno u dokumentu MSP u kom se ističe da je državljanin Crne Gore Ž. V. telefonom preneo našem vicekonzulu, kog inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atentat. Za taj pakleni plan Ž. V. je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa visoko pozicioniranim pripadnicima službe bezbednosti tzv. države Kosovo, inače svojim bivšim kolegama.

- Prethodnog dana na KiM je boravio izvesni Golubović, iz službe bezbednosti Crne Gore, koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan. Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora - navode se reči Ž. V. u dopisu iz Ciriha.

Takođe, u tom dokumentu piše i da je za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao "državni udar", dok bi mu logističku podršku u Podgorici pružao izvesni Kolčaj.

Lider DF kaže da režimu u Podgorici nije ostalo ništa drugo sem da ga likvidira.

- Dosadašnje ćutanje nadležnih organa povodom informacija o planiranju atentata na mene daje mi za pravo da su određene kriminalno-bezbednosne strukture u crnogorskom pravosuđu zaista spremne da budu logistika ovom naumu, dok se nalogodavci nalaze u državnom vrhu. Od države Crne Gore očekujem samo dozvolu za nošenje oružja, meni, mojoj braći i mom obezbeđenju. Ukoliko budem napadnut, moja braća su dobila jasne instrukcije da potraže političke nalogodavce, njihove članove porodica, i da pravdu uzmu u svoje ruke - kaže Knežević.

Pipci albanske mafije i u Crnoj Gori

Nekadašnji obaveštajac Božidar Spasić smatra veoma ozbiljno informaciju da se šiptarski terorista Ejupi ponovo pojavljuje kao mogući egzekutor nekog Srbina posle likvidacije Olivera Ivanovića.

- Nema sumnje da su sve naše službe odlično upućene u ove informacije, pa i kretanje Ejupija, koji živi u inostranstvu. Monstruozna je i sama pomisao da se nešto tako može desiti, ali se oprez ne sme isključiti, posebno ako se uzme u obzir da mafija koju na Kosmetu predvode nekadašnji pripadnici OVK pruža pipke do Crne Gore i koristi taj koridor za svoje prljave poslove - objašnjava Spasić.

Činjenice

ko je Fljorim Ejupi

- rođen 1980. u podujevskom selu Sekirača

- bivši oficir kosovskog zaštitnog korpusa, koji je nastao transformacijom terorističkog OVK

- podmetnuo 2001. bombu pod autobus "Niš ekspresa" u mestu Livadice kod Podujeva, kada je poginulo 12 Srba

- držan u bazi Bondstil, iz koje je misteriozno nestao

- u prvostepenoj presudi 6. juna 2008. osuđen na 40 godina zatvora

- vrhovni sud lažne države Kosovo 2009. preinačio presudu i oslobodio ga svih optužbi

- u vreme ubistva Olivera Ivanovića bio u Mitrovici, u koju je došao iz Nemačke, preko Tirane

- nekoliko sati nakon ubistva napustio Kosovo.

Snage Haftara povlače se sa fronta u Tripoliju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srspki Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA