Najnovije

LIDER DVERI IDE U SUD DA KAŽE ISTINU: Boško Obradović po hitnom postupku pozvan na saslušanje! (VIDEO)

Predsednik Dveri i narodni poslanik Boško Obradović dobio je poziv Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da 28. maja dođe na saslušanje u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje, saopštila je ova stranka.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

U saopštenju se navodi da je Obradović pozvan u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ. 

“Boško Obradović će se odazvati pozivu Tužilaštva. On se neće pozivati na poslanički imunitet. Takođe, izražavamo zadovoljstvo zbog početka ispunjavanja naših zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji, i nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Boška Obradovića protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac, kao i za učinjena krivična dela u svim do sada nerasvetljenim aferama i slučajevima kriminala i korupcije za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere „Kofer“, „Banana“, „Helikopter“, „Krušik“, „Lažne diplome i doktorati“, „Jovanjica“ i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević”, ističe se u saopštenju.

Dveri navode da se raduju dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine.

“Očekujemo odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih. Nadamo se istom takvom otkrivanju istine, krivičnim gonjenjima i sudskim epilozima u svim drugim pomenutim slučajevima za koje ima pravnog osnova. Sada je Tužilaštvo na potezu da pokaže i dokaže da li u Srbiji postoji vladavina zakona i da li radi nezavisno od izvršne vlasti i neselektivno prema svim učesnicima političkog života, bez obzira da li su iz vlasti ili opozicije”, zaključuje se u saopštenju Dveri.

Pročitajte OVDE da li će izbori u Srbiji biti odloženi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA