Najnovije

Šta se krije iza Trampovog poziva za otvaranje crkava?

Pomoćnici Donalda Trampa zabrinuti su smanjenjem popularnosti predsednika SAD među hrišćanskim vernicima u zemlji, piše „Politiko“.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Tramp se tradicionalno oslanja na podršku belih vernika Evangelističke crkve. Izborna kampanja američkog lidera je bila upućena i protestantima i katolicima. Pomoćnici Trampa su računali da će podrška vernika pomoći republikancu na izborima u novembru. Međutim, poslednje ankete pokazuju pad popularnosti američkog predsednika u poređenju sa istraživanjima koja su sprovedena među belim evangelističkim hrišćanima za oko 11 procenata, među katolicima za oko 12 procenata i protestantima – 18 procenata.

Prema podacima lista, upravo sa ciljem kako bi sačuvao podršku religioznih konzervativaca, Tramp je juče izašao sa pozivom da se otvore svi verski objekti – crkve, džamije, sinagoge – koje su zatvorene zbog pandemije virusa korone.

- Guverneri moraju da postupe ispravno i dozvole tim vrlo važnim verskim objektima da odmah otvore svoja vrata, tokom ovog vikenda. Ako to ne urade, ja ću zaobići guvernere - rekao je američki predsednik.

Prema informacijama Univerziteta DŽona Hopkinsa koji vrši proračune na osnovu podataka federalnih i lokalnih vlasti, u SAD je zabeleženo više od 1,6 miliona slučajeva infekcije virusom korona, dok je umrlo više od 96.000 ljudi.

Pročitajte OVDE   šta se krije iza nestanka Ramzana Kadirova.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA