Najnovije

DRAGAN ŠOĆ OPLEO PO MILU: Upozoravali smo da Đukanović želi da uspostavi apsolutnu vlast! Evo 14 godina živimo u privatnoj državi

Bivši funkcioner Narodne stranke Dragan Šoć izjavio je da su u vreme referenduma u Crnoj Gori upozoravali da Milo Đukanović ne sprovodi projekat zbog deklarisanih ciljeva, nego zbog toga što želi da uspostavi na jednom prostoru apsolutnu vlast.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

“Nama se čini da se to potvrdilo. Evo 14 godina živimo u privatnoj državi. To nije bio deklarisani cilj, nego je bio stvarni cilj. A to što smo mi prividno lideri nečega u nečemu i što smo navodno napravili velike iskorake, mislim da nismo, nego da smo u pogledu vladavine prava, nezavisnosti institucija, posebno pravosudnih, zagazili nekoliko koraka unazad u odnosu na situaciju u kojoj smo bili pre referenduma”, kazao je Šoć.

On smatra da bi građane trebalo pitati da li se danas osećaju bezbednije u odnosu na taj period, počevši od fizičke, pa do ekonomske, socijalne i svake druge bezbednosti.

Šoć navodi da bi i predstavnici nevladinih organizacija, koji su tada zdušno podržavali taj projekat, trebalo da saopšte “da li je ovo ono što su oni želeli“.

“Đukanović je obećavao. Mi smo izgubili. Izgubili smo, srećno bilo. Da vidimo šta se ispunilo od njegovih obećanja, jer mi nismo bili u prilici da naša obećanja sprovodimo“, kazao je Šoć i nastavio:

“Mislim da smo nazadovali i kao društvo i kao država u svakom pogledu. Podeljeniji smo danas nego što smo tada bili, institucije su nam u gorem stanju nego što su tada bile…”.

On je kazao da je sadašnja vlast najveći neprijatelj države, iako ona propagira tezu da Crna Gora ima neprijatelje.

“Sve više imamo neprijatelja, unutrašnjih i spoljašnjih, sa Istoka i sa Zapada. To je ono što vlast govori. Ja mislim da nemamo, nego smo ‘sami sebe’, što bi rekao Sveti Petar Cetinjski, odnosno najveći neprijatelj nam je vlast koja je u Crnoj Gori”, istakao je Šoć.

Pročitajte OVDE da li Mila Đukanovića čeka sudbina Petra Porošenka.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA