Najnovije

PONOVO U JAVNOSTI POSLE 22 DANA: Kim održao sastanak sa vojnim liderima, podiže borbenu gotovost?

Severnokorejski lider Kim DŽong Un izneo je na sastanku sa vojnim liderima novi plan za podizanje nuklearnih kapaciteta zemlje, javila je državna agencija KCNA.

Kim DŽong Un (Foto: ria.ru)

Sastanak Odbora za vojna pitanja vladajuće Radničke partije je prvo pojavljivanje u javnosti severnokorejskog lidera otkako je 2. maja prisustvovao svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju đubriva, nakon višenedeljni spekulacija u svetskim medijima o njegovom zdravlju.

Na fotografiji koju je danas agenciji prosledila vlada vidi se kako Kim govori na sastanku.

CNN navodi da fotografija nije datirana i da se njena autentičnost ne može potvrditi.

KCNA nije izvestila o detaljima sastanka, ali je navelada su preduzete "Ključne mere za značajno povećanje sposobnosti artiljerijskih jedinica Korejsne narodne armije", kao i akcije kojima su strateške vojne snage stavljene u visok stepen pripravnosti".

U izveštaju se navodi da je Kim na sastanku potpisao sedam naredbi.

Naredbe se, prema izveštaju, odnose na povećanje odgovornosti i uloge najvećih vojnih obrazovnih institucija, reorganizaciju i vojnog komandnog sistema i unapređenja oficira na komandnim pozicijama.

- Sastanak je istorijska prekretnica od velikog zančaja za podizanje borbene gotovosti revolucionarnih oružanih snaga - navela je KCNA.

Svetski mediji su tokom aprila spekulisali o Kimovom zdravlju, tvrdeći da se on nakon neuspele operacije nalazi u životnoj opasnosti ili da je mrtav.

Kim DŽong Un pojavio se 2. maja u javnosti prvi put posle 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike severno od Pjongjanga, nakon čega se ponovo povukao iz javnosti.

US Portlandov snažni laser onesposobio dron u prvom testu oružja na moru! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA