Najnovije

POVRATAK UZURPATORA: Američka vojska ušla na severoistok Sirije i kreće sa izgradnjom nove baze!

Američka vojska poslala je nedavno veliki broj pojačanja u pokrajinu Al Raka kako bi pojačala svoje prisustvo u regionu i obnovila instalacije iz kojih su se povukli prošle godine, rekao je izvor za Sputnik Arabic.

Američka vojska (Foto: army.mil)

„Vojni konvoj američkih okupacionih snaga sastavljen od 50 kamiona ušli su u subotu popodne (23. maja) na sirijsku teritoriju, dolazeći iz Iraka kroz ilegalan prelaz Al Valid, u pratnji vojnih helikoptera.“, rekao je izvor.

Plemenski izvor rekao je da su „američki vojni stručnjaci nedavno posetili sela Hazima na severu Rake, Al Karama u istočnoj Raki i sela (Ajid, Al DŽazira) zapadno od nje i odabrali ih kao mesta za početak izgradnje nove vojne tačke i baze u njima."

Američke snage povukle su svoje baze iz pokrajine Al Raka nakon što su postigle sporazum s turskim režimom da im se omogući "antiteroristička" operacija protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica za zaštitu naroda (IPG) istočno od Eufrata.

Kurdski mediji su govorili o američkom planu za uspostavljanje novih vojnih baza u Raki, koja je pod kontrolom SDF-a, kao deo ponovnog raspoređivanja u regionu.

Ranije ovog meseca, Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) izvestila je o velikom američkom konvoju koji ulazi u severoistok Sirije.

Iranski brodovi jure ka Venecueli kroz vode prepune američkih ratnih brodova! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA