Najnovije

CRNA GORA NA IVICI HAOSA! Milogorci planiraju napade na srpske turiste? Pronađen arsenal oružja!

Ekstremisti u Crnoj Gori pripremaju se da ovoga leta na primorju masovno napadaju turiste iz Srbije, da im razbijaju automobile i prelepljuju ih nalepnicama na kojima piše: "Srbe na vrbe" i "Srbi, van iz Montenegra", piše u listu Informer.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub/Pravda)

Ovo zvuči neverovatno, ali je nažalost potpuno istinito. U Podgorici i na Cetinju proteklog vikenda privedeno je na informativne razgovore 17 navijača FK Budućnost kod kojih su nađene nalepnice "Srbe na vrbe" i "Srbi, van iz Montenegra", kao i čitav arsenal hladnog oružja.

Oni su planirali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu terorišu turiste iz Srbije. Čitava akcija lociranja i privođenja ovih huligana na informativne razgovore, zadržana je u tajnosti, daleko od očiju javnosti, a čak postoji sumnja da je grupu ekstremista porganizovao neko iz crnogorske službe bezbednosti.

Osim nalepnica, nađene su su bejzbol i gumene palice, bokseri...

Dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", Miroslav Bjegović, kaže da je poznato da u mnogim državama službe regrutuju ekstremiste za izvršenje prljavih poslova.

- Očigledan primer je i crnogorska ANB. Ona pokorno služi jednoumlju Đukanovića, koji želi da zatre sve srpsko. Pritom, ne shvata da je udario na svoj narod, istoriju i budućnost. Zapravo, udario je sam na sebe - upozorava Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS, LJuban Karan,  naglašava da je podeljen prljav posao u obračunu sa Srbima i SPC.

- Dok specijalne jedinice premlaćuju, policija hapsi i zatvara, ANB planira akcije zastrašivanja Srba. Režim čak ignoriše i finansijsku koris od turizma. Nema sumnje da ANB koristi pomoć "bratskih službi", hrvatske SOA ili albanske i "kosovske" službe u ovim poslovima - kaže Karan.

Istoričar Aleksandar Raković, ocenjuje da Srbi iz Srbije ne treba da idu ove godine u Crnu Goru na letovanje.

- Time bi svi oni punili budžet Đukanovićevog režima i radili u korist svoje nacionalne nesreće. Država Srbija bi, ako je ikako moguće, mogla da razmisli o pomoći Srbima na primorju koji će zbog pucanja turističke sezone imati velike gubitke. Možda bi Srbi iz Crne Gore mogli da osnuju svoju zasebnu turističko-ugostiteljsku asocijaciju, pa bi onda Srbi iz Srbije i regiona kada idu u Crnu Goru letuju kod svojih, a ne kod konvertita - predlaže Raković.

Crna Gora otvara granice 1. juna, Srbima zabranjen ulaz! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA