Najnovije

ENIGMA VACIĆ: Zašto Srpske desnice nema u kampanji za izbore?

Srpska desnica još uvek nije predala listu za parlamentarne izbore niti sprovode akciju prikupljanja potpisa, ali istovremeno izalaze na lokalne izbore u više desetina opština u Srbiji. Liberalni pokret "1 od 5 milion" tvrdi da je reč o planu režima da bez velike pompe uvede Srpsku desnicu u vlast u skoro 50 opština u Srbiji.

Skup Srpske desnice u Sava centru (Foto: Promo)

- Kako saznajemo, režimski mediji dobili su nalog da ne izveštavaju o aktivnostima Srpske desnice, s ciljem da kod javnosti proizvedu uverenje da je ovaj režimski projekat propao, a da će parlament i lokalne skupštine ostati zatvoreni za ove opskurne paramilitantne kreature. U pozadini se sprema nešto drugo, a to je da se Vaciću da lokalna vlast u 48 gradova i opština širom Srbije, kao i u Pokrajini. Za to je SNS upregla svoju mašineriju kako bi Vaciću isporučila skoro 60.000 potpisa za kandidovanje izbornih listi, a potom i glasova – saopštio je pokret “1 od 5 milion” objavljujući čak i internu komunikaciju izbornog štaba Srpske desnice koju im je dostavio jedan bivši funkcioner Vacićeve stranke.

Oni tvrde da je ista strategija primenjena na izborima u Medveđi gde je SD dobila 6,52 posto glasova i upla u vlast. Oni dalje tvrde da opozicija podcenjuje Vacića i da je zapravio on glavni igrač vlasti na desnici, a ne liste i pokreti koji učestvuju na izborima kako bi održali privid demokratije i bez ikakve šanse da uđu u parlament.

- Zato još jednom ponavljamo: Vacića ne treba gledati kao političku starletu kojoj se podsmevamo, bivšeg osuđenika koji je avanzovao do putnika „oslikanog voza“ ka Kosovu, već kao izuzetno opasnu manifestaciju iščašenog režima koja može da vodi samo daljoj eskalaciji sukoba u Srbiji. Ekstremistu koji repetira puške na osnivanju svojih odbora i preti političkim neistomišljenicima, ovaj režim sprema da uvede direktno u vlast u celoj Srbiji. Zato pozivamo građane da nadglasaju ovaj izopačeni plan, ali i sve demokratske snage i organizacije u društvu da im za to ne ostave brisani prostor na izborima. Jer u suprotnom, Srbija će naredne četiri godine biti eksperimentalni poligon za teror još veći no današnji – poručuju iz “1 od 5 miliona”.

I dok liberali šire strah od Srpske desnice, desničarski portal “Vidovdan info” tvrdi da je “Miša Vaciić” pušten niz vodu”.

- Aktivnosti Srpske Desnice su slabo vidljive u medijima, a spekuliše se da se Srpska Desnica uopšte ne priprema za izlazak na izbore. Da li to znači da je projekat Srpske Desnice zapao u ćorsokak? – pitaju analitičari sa Vidovdana.

Pravo je pitanje zašto pokret koji je prikupio 60 000 potpisa za lokalne izbore u raznim opštinama nije predao i 10 000 potpisa za parlament. Stiče se utisak da Srpska desnica, za razliku od nekih drugih “korisnih desničara” rešila da se ne polupa na parlamentarnim izborima igrajuću u SNS predstavi “legitimni izbori” već da igra na sigurno na lokalu.

Ipak, do 5. juna kada ističe rok za predaju lista ostalo je još 10 dana, tada će se videti u kojim sve trkama učestvuje Srpska desnica.

Zašto se Srđan Nogo slikao sa ubicom saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA