Najnovije

DR DANICA GRUJIČIĆ SAGLASNA SA DR NESTOROVIĆEM: "Korona je biološko oružje, stvoren je veštački!"

Korona virus, od koga strepi ceo svet i koji je za svega nekoliko meseci odneo više od 350 hiljada života, sigurno je veštački stvoren u laboratoriji, kažu domaći stručnjaci prof. dr Danica Grujičić i dr Branimir Nestorović.

Dr Danica Grujičić (Foto: Jutjub)

Da virus nije potekao iz prirode, ukazuje više elementata objašnjavaju naši lekari. Kao prvo, infekcija se širila među ljudima neverovatnom brzinom i mnogo lako, što nije karakteristično za viruse iz "porodice korona". Drugo, ovaj virus je napadao organe kao što su mozak, bubrezi, jetra, što nijedan korona virus pre nije činio. I kao treći dokaz stručnjaci navode što je virus posle prvog jakog "udara", kada se zarazilo mnogo ljudi, naglo oslabio jer mu se više "ne dodaju" druga jedinjenja.

Stvoren u laboratoriji

Naš eminentni neurohirurg Danica Grujičić veruje da, ako je korona virus stvoren u laboratoriji, onda je to učinjeno s namerom da posluži kao biološko oružje.

- Sumnjivo je jer se nijedan virus ne prenosi tako lako kao ovaj sada. Svakom virusu je potrebno duže vreme da se razvije u ljudskom organizmu, pa da ga on prenese na drugog, a ovde imamo slučaj da se neko samo nakašlje i time zarazi osobu pored sebe. A i kako baš da je zaraza potekla iz Kine i to je sumnjivo. Upravo u Kini Amerikanci su u izgradnju laboratorija uložili tri miliona evra - kaže dr Grujičić i dodaje:

- O poreklu virusa tek će se pisati studije i raditi analize. Ono što je sada važno za nas jeste da se u Srbiji polako stvara sve veći kolektivni imunitet. Tako će od sledeće godine korona biti samo običan grip koji će se tako i lečiti, bez većih posledica - tvrdi dr Grujičić.

Da korona virus nije potekao iz prirode, već je stvoren veštački, ne sumnja ni dr Branimir Nestorović. Kako je objasnio, njemu je ta pomisao odmah došla, čim je otkriveno da u kovidu 19 postoje fragmenti HIV infekcije.

Fragmenti HIV-a 

- Upravo je to bio prvi razlog da se posumnja, jer mi znamo da se fragmenti HIV-a koriste kao "vodiči" kada se u virus ubacuju novi geni, odnosno oni označavaju mesto gde treba da se ubaci gen. Ovaj korona virus zvanično ima tri tipa - A, B i C, a čak nekoliko naučnika tvrdi da ne postoji nikakava sličnost između njih. Da li je u pitanju biološko oružije ili je pravljena nova vakcina pa je virus prosto "pobegao" iz laboratorije - ne znamo i možda nikada nećemo ni saznati - napominje Nestorović.

- Reč je o proteinu S, koji služi da se virus veže za ćeliju. Ustanovljeno je da ovaj virus ima četiri aminokiseline koje ne postoje ni u jednom drugom korona virusu. Očito da je nešto rađeno na korona virusu kako bi se povećala njegova infektivnost i kako bi postao mnogo zarazniji od drugih korona virusa. Za modifikovane viruse je karakteristično da na "prvu loptu" imaju eksplozivno širenje, ali da onda virus neverovatno brzo iščezne. Korona virus već polako gubi ubačene segmente i vraća se u prvobitno stanje. Virus slabi i to se vidi u Srbiji. Novozaraženi imaju dosta lakšu kliničku sliku, a gotovo da nemamo teških pacijenata. Upravo zato verujem da nećemo imati drugi talas. Štaviše, naučnici sa Oksforda koji prave vakcinu rekli su da virus takvom brzinom iščezava da neće stići čak ni da isprobaju vakcinu - ističe član Kriznog štaba.

Zabranjeno sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradski aerodrom! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA