Najnovije

MOĆNI F-35C JE SAMO NESTAO ISPOD PRAMCA! Ovo je snimak poletanja od kojeg staje dah! (VIDEO)

Za zavisnike o adrenal, na Instagramu su objavljena dva video zapisa u kojima se vidi trenutak kada se američki mornarički "F-35C JSF" lansira sa palube američkog super-nosača na naizgled minimalnu snagu katapulta.

Avion F-35 (Foto: Pixabay)

U prvom videu, nevidljivi lovac F-35 iznenada se spusta ispod pramca broda nakon što je cik-cakom krenuo stazom katapulta neobično sporim tempom. Već u sledećem trenutku može se videti pojavljivanje lovačkog aviona koji je uspeo da se uspne i izbegne udar u vodu.

Na drugom snimku vidi se jedan fascinantno različit ugao napetog trenutka, ispod pramca broda. Na njemu, F-35C kreće da se izdiže nakon što je preleteo talase u opasno bliskom manevru, dok se voda razdvaja zbog izduvnog motora.

Prema osobi koja je objavila video snimke, ovo je bio deo testiranja za F-35C zbog procene minimalne energije katapulta za sigurno poletanje mlaznjaka.

Dodaje se da je zastrašujuće poniranje ispod pramca takođe bio deo testnog plana, a poslednji video, na kojem se vidi ugao sa prednje strane broda, pokazuje na koliko je tačno avion preskočio talase.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good thing we have test pilots for this! #Repost @owen.aviation.photo ・・・ Why there are test pilots 😳 #repost @cincohamilton ・・・ Something you don’t see everyday...low energy catapult launch! That sink is scary, but it was a part of the test plan. The folks at PAX River needed to find the lowest amount of energy that the catapult needed in order to safely launch an F-35C...they definitely found it! Through a smart build up and mitigation the test professionals go where others don’t. #aviation #testpilot #f35c #aviationphotography #aircraftcarrier #catapult #f35 #flightdeck #carrier #aviationdaily #avgeekphoto #fullsend #nogutsnoglory #instaavaition #comeflywithme #aviationphotography #afterburner #pilotlife #militaryaviation #aircraft #avgeek #fighter #airforce #fighterpilot #flying #fly #flight #aviation #aviationgeek #rcaf_pilot

A post shared by Mark Shular (@rcaf_pilot) on

Ruski borbeni avioni Su-35 presreli američki! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA