Najnovije

MOSKVA STALA UZ SRBE! Lavrov razobličio Đukanovića! Šef ruske diplomatije nema dilemu!

Podgorica i Priština sklopile su politički pakt protiv Srbije! Na ovo upozorava Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, koji kaže da je Moskva sve više zabrinuta zbog narastajućeg antisrpskog raspoloženja u regionu!

Sergej Lavrov (Foto: mid.ru)

Prema njegovim rečima, od završetka sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, srpska strana se označava kao jedini krivac za ratove, a u novom talasu antisrpskog delovanja prednjače Crna Gora i lažna država Kosovo.

"Pristrasna procena događaja iz poslednje tri decenije na prostorima bivše Jugoslavije, izvrtanje činjenica, proizvoljno 'imenovanje počinilaca' i druge poznate metode političkog usmeravanja, u suprotnosti su sa zadatkom pretvaranja regiona u dinamičan i prosperitetni deo Evrope. Porast antisrpskih aktivnosti danas je primećen naročito u Podgorici i Prištini. Istovremeno, Zapad zatvara oči na sve to...", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, na čijem je čelu Sergej Lavrov.

Komentarišući ove navode, analitičar Dragomir Anđelković kaže da Rusija samo konstatuje činjenice.

- Srbi u regionu jesu izloženi ugrožavanju osnovnih ljudskih i nacionalnih prava. Neshvatljivo je da Zapad, koji toliko drži do demokratije i poštovanja ljudskih prava, ne reaguje zbog progona srpskog naroda - naglašava Anđelković, dodajući da Srbija mora da se obrati svim međunarodnim institucijama i zatraži zaštitu Srba u regionu.

Antisemitski zločini na najvišem nivou do sada! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA