Najnovije

DRON KAMIKAZA NIJE USPEO DA ZAVRŠI SVOJU KRVAVU PUTANJU! Ovako se LNA obračunala sa turskim "Kargu"! (FOTO)

Libijska nacionalna armija (LNA) saopštila je da je u utorak oborila tursku samoubilačku letelicu nakon što je pokušala napasti snage LNA oko Ain Zara južno od Tripolija.

Libijska nacionalna armija (Foto: RIA)

Prema LNA, njihove snage protivvazdušne odbrane uspele su da sruše turski bespilotni vazduhoplov nakon što su ga primetili kako se kretao prema njihovim položajima.

Turska vojska često koristi bespilotne letelice da bombarduje položaje Libijske nacionalne armije; međutim, retko ih je videti kako koriste avion kamikaze. U stvari, bespilotni “Kargu” turskog porekla prvi put je predstavljen u oružanim snagama 2018. godine i nije se koristio protiv neprijateljskih snaga sve do sukoba u Libiji.

Dronu Kargu karakteriše mala veličina i mala težina, jer jedan vojnik može da ga premešta sa jednog mesta na drugo, a lansira se nakon što je fiksiran na zemlju, a koristi se za napad na nepokretne i pokretne ciljeve, danju i noću.

Maksimalni domet ove turske bespilotne letelice kamikaze je 5 kilometara, a može se pripremiti za lansiranje u kratkom vremenu ne dužem od 45 sekundi, a leti na nadmorskoj visini od 400 metara, a njegova brzina dostiže 80 kilometara na sat.

Pročitajte OVDE kako je američka vojska lansirala "F-35C JSF".

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA