Najnovije

HRVATSKA ŽELI JAČE VOJNO PRISUSTVO NA KOSOVU! Zagreb rotirao svoj kontigent vojske!

Hrvatski vojnici smešeteni su na aerodromu u Prištini, a njihovi zadaci su prevoz snaga Kfora, tereta i važnih osoba. Nedavno je upućena 33. "rotacija" hrvatskog kontigenta.

Hrvatska vojska (Foto: osrh.hr)

Admiral Robert Hranj, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Hrvatske, izjavio je za "Novu TV" da Hrvatska želi jače vojno prisustvo u operaciji Kfor na Kosovu.

- Doneta je odluka o povlačenju vojnika iz Avganistana. Razmišljamo i pretpostavljamo da ćemo određeni deo snaga u brojčanom smislu reinvestirati u neke druge operacije. Govorimo o operaciji na Kosovu. Tamo bi otišao neki kontigent koji bi bio veći nego ovaj sadašnji. Možda preuzmemo neki veći zadatak - izjavio je Hranj.

Bez obzira na pandemiju koronavirusa, Oružane snage moraju biti spremne za osnovne zadatke, istakao je Hranj. On je izrazio nadu da finansijska ograničenja neće potrajati dugo, kao i da se nada skoroj modernizaciji vojske.

- Što se tiče modernizacije vojske, nije se odustalo od određenih projekata modernizacije, već su oni samo odloženi, uključujući nabavku borbenih aviona, brodova i helikoptera - istakao je Hranj.

Inače, Hrvatska u Kforu učestvuje od 2009. godine i to sa dva transportna helikoptera tipa Mi-8 MTV1 ili Mi-171 i pratećim osobljem.

Smešeteni su na aerodromu u Prištini a njihovi zadaci su prevoz snaga Kfora, tereta i važnih osoba. Nedavno je upućena 33. "rotacija" hrvatskog kontigenta u Kforu.

Policija se povukla pred Kučima, Joanikijem i Amfilohijem! Više o tome OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA