Najnovije

Kuči dočekali mitropolita Amfilohija trobojkom od 70 metara: Režim povampiruje duh bogoubilački i bratoubilački (VIDEO/FOTO)

Mošti Svetog Arsenija, naslednika Svetog Save prvi put nakon 164 godine stigle su Kuči. Svetu liturgiju služili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Jutjub)

Kuči su dočekali mitropolita Amfilohija i episkopa Joanikija velikom trobojkom dugom preko 70 metara.

Mitropolit Amfilohije se posebno osvrnuo na današnji događaj jer su u Kuči po prvi put nakon 164 godine iz manastira Ždrebaonik stigle mošti Svetog Arsenija, drugog arhiepiskopa srpskog i naslednika Svetog Save.

Mitropolit je podsetio da je Sveti Sava ostavio kao svoga zamenika u Žiči svetog oca Arsenija izabravši ga između svih ostalih monaha.

“Sveti Arsenije je zaista nastavio delo Svetog Save u našem narodu“, kazao je Amfilohije i takođe podsetio da je on i prvi koji je preneo sedište arhiepiskopije Žičke i tako započeo Pećku patrijaršiju.

“Danas upravo posle 164 godine evo se ponovo vratio Sveti Arsenije da blagoslovi Kuče. Nije slučajno da su one došle u Kuče danas u vreme gonjenja crkve Božje. Ono što me posebno obradovalo je što su ga Kuči dočekali sa pismom Ćirila i Metodija, Klimenta i Nauma i Marka Miljanova“, naveo je mitropolit.

“Daj Bože da od Kuča nauče svi Crnogorci i da se ponovo svi uputimo pravim putem kojim su naši preci išli kroz vekove. I da Sveti Arsenije pomiri Kuče posle pohare 1856. godine sa ostalima Crnogorcima“, kazao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao da se danas nažalost preko onih koji vladaju Crnom Gorom povampiruje duh bogoubilački i bratoubilački.

“Oni koji poriču Svetoga Savu poriču i Svetoga Arsenija. Oni obezboženi i obeskorenjeni pokušavaju da stvaraju satanske zajednice. Da grade budućnost na raskolima, poharama i mržnji, a ne na isceljenju zloga i opakoga duha“, upozorio je Amfilohije.

Pročitajte OVDE kako Milo Đukanović taktički zavađa braću.

Izvor: Borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA