Najnovije

BRUTALNA ODMAZDA ZBOG NAPADA NA ASADOVE SNAGE: Ruski bombarderi sravnili sa zemljom uporišta džihadista u Raki i Homsu!

Ruski borbeni avioni naneli su u vazdušnim udarima ogromnu štetu pripadnicima Islamske države, koji su se krili po raznim utvrđenjima u sirijskim provincijama Raka i Homs.

Ruski avioni bombarduju teroristička uporišta u Siriji (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su ruski avioni imali jednu od najvećih operacija u poslednjih nekoliko meseci u centralnoj i severnoj Siriji. U tim udarima ubijeno je na desetine džihadista, a veliki broj terorista je ranjen. Takođe, uništen je veliki broj naoružanja, koji je bio u rukama pripadnika Islamske države, čije su se ćelije krile po Raki i Homsu.

Jedan vojni izvor istakao je da su ovi vazdušni udari ruskih borbenih avioni bili odmazda zbog napada pripadnika Islamske države na položaje Sirijske arapske armije (SAA) blizu naftnih polja Al-Tavrah u južnom regionu provincije Raka.

Takođe, podseća se da su ruski ratni avioni ovako snažne udare na položaje džihadista poslednji put izveli u martu. U Siriji je trenutno na snazi primirje, koje je dogovoreno početkom marta u Moskvi. Međutim, džihadisti, koje podržava Turska, nisu ispunili sve što je dogovoreno i često krše primirje.

Pročitajte OVDE kako pripadnici Islamske države prete “neprijateljima”.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA