Najnovije

EVROPSKA KOMISIJA: Da se poštuje i primeni odluka Ustavnog suda u Prištini!

Evropska komisija pozvala je sve političke aktere u okupiranoj srpskoj pokrajini da ”poštuju i rade na primeni” odluke takozvanog Ustavnog suda u Prištini koji je potvrdio ustavnost ukaza predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara vlade te tvorevine.

Hašim Tači (Foto: president-ksgov.net)

Glasnogovornica Evropske komisije Ana Pisonero navodi da je Brisel upoznat sa jučerašnjom odlukom takozvanog Ustavnog suda na Kosovu.

”Pozivamo sve (tzv.) kosovske političke aktere da poštuju odluku Suda i da preduzmu neophodne korake u njenoj primeni”, napisala je Pisonero na Tviteru.

Ustavni sud lažne države ocenio je u četvrtak uveče, 28. maja, da je dekret Hašima Tačija o određivanju Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova za mandatara za premijera terorističke tvorevine u skladu sa taozvanim Ustavom.

Time su stvoreni uslovi za formiranje nove Vlade na okupiranoj srpskoj zemlji, umesto trenutne koju vodi Aljbin Kurti iz Pokreta Samoopredeljenje, najjače pojedinačne stranke u skupštini, koja se protivi imenovanju Hotija.

Pročitajte OVDE tajnu Ivice Dačića koju je skrivao decenijama.

 

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA