Najnovije

POROŠENKO: Rat će se završiti tek kada Ukrajina povrati Krim i Donbas

Nema  sumnje, uz odobrenje Vašingtona: Petar Porošenko je objavio da će se rat završiti tek kada Kijev povrati i Donbas i Krim.
Petro Porošenko (Foto: RIA novosti)

Petro Porošenko (Foto: RIA novosti)

Ukrajinskoj televiziji STB, doslovno je rekao: „Da, završiće se tek kad Donbas i Krim opet budu pod kontrolom Ukrajine. Teritorijalna celovitost zemlje je naš prioritet broj jedan. Da to ostvarimo – tražićemo sve moguće puteve, ali ćemo pritom biti beskompromisni”. Ukrajinski opredsednik je – upitan „koliko dugo mogu trajati vojna dejstva” – kratko uzvratio: „Onoliko koliko bude potrebno”. Porošenko je izrazio uverenost da „ukrajinska nacija i ukrajinska država nikada nisu bili jedinstveni kao danas”. Odmah potom je podvukao: „Mir će nastupiti kad na teritoriji ne bude okupacionih trupa”. Pre šest dana. Ukrajinski lider je izjavio: „Ako se sporazumi iz Minska ne budu poštovali – naša vojska će preći u napad. Ali, dođe li do agresije protiv naših snaga – biću prinuđen da uvedem ratno stanje da bismo zaštitili svoju zemlju i mir”. Kao što se vidi, Porošenka nimalo ne zanima što se Krim izdvojio iz Ukrajine (i prisajedinio Rusiji) posle referenduma na koji je izašlo preko 80 odsto odraslog stanovništva, a bezamlo 97 odsto glasalo za otcepljenje i povratak u Rusiju.
Pročitajte još:ODESA NA IVICI EKSPLODIRANJA: Akcija protiv Porošenka! (FOTO)USKORO U MEDITERANU: Kinezi i Rusi održavaju zajedničku vojnu vežbu
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA