Najnovije

PATRIJARH IRINEJ U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI: Poslao snažnu poruku srpskom narodu na Kosovu, a evo šta ga je posebno obradovalo! (VIDEO)

Patrijarh srpski Irinej služio je liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, a vernicima je poručio da su oni i tu svoji na svome, gde treba da “ostanu i opstanu”.

Patrijarh Irinej u Pećkoj patrijaršiji na Kosmetu (Foto: Jutjub)

- Ja sam ovde na svome i vi ste ovde svoji na svome. Ostajte i opstajte - rekao je patrijarh, saopštila je televizija Hram.

Patrijarh Irinej na Kosovu i Metohiji boravi povodom predstojećih vaskršnjih praznika da bi, kako se navodi, svoj verni narod “rečima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu”.

Patrijarh je veći deo današnjeg dana, dodaje se, proveo sa vernicima koji su došli na poklonjenje u najveću srpsku svetinju, a najveća radost mu je, kako se navodi, bila što je među vernim narodom bilo i puno dece. On je u Pećkoj patrijaršiji primio učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja “pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Patrijarh je zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem, sveštenstvom i moanaštvom prošetao ulicama Peći i tom prilikom posetio Crkvu Svetog Jovana - Mitropoliju u tom gradu, koja je porušena u etničkom pogromu Albanaca pre osam godina, a sada je ponovo obnovljena.

Pogledajte OVDE šta je pukovnik Vojske Jugoslavije otkrio o NATO agresiji na SRJ.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obraćanje patrijarha Irineja kosmetskim srednjoškolcima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA