Najnovije

DAČIĆ NAJAVLJUJE: Biće utvrđeni posebni propisi za kampanju i izborne radnje!

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će po ukidanju vanrednog stanja biti utvrđena pravila po kojima će se odvijati izborna kampanja i na koji način će biti sprovedene izborne radnje.

Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić smatra da u trenutnim okolnostima zbog korona virusa treba olakšati prikupljanje potpisa i prijavu izbornih lista za stranke koje to nisu učinile pre uvođenja vanrednog stanja.

- Mi smo se zalagali da se što pre održe izbori, ali u skladu sa Ustavom i zakonima. Na molbu drugih političkih stranaka predloženo je da izbori budu 21.juna - rekao je Dačić za TV Hepi.

Naglasio je da od procene Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa zavisi da li će tokom kampanje biti mitinga i stranačkih skupova.

Dačih je naveo da je Vlada Srbije dala predlog o ukidanju vanrednog stanja koji će biti na dnevnom redu sutrašnje sednice republičkog parlamenta.

Ponovio je da izborni proceš, prekinut uvođenjem vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, mora da se nastavi i da nema zakonskog osnova za odlaganje parlamentarnih i lokalnih izbora.

- Naši zakoni su jasni i ne postoji mogucnost da se izbori odloze za avgust ili septpembar. Jedino da se donosi nekakav "leks specijalis" ili da predsednik Vučić ponovo uvodi vanredno stanje što nema nameru da učini - rekao je Dačić.

Vučić ukida vanredno stanje zbog izbora, a ne saveta lekara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA