Najnovije

AMERIKANCIMA GORI POD NOGAMA: Članovi tajne službe inficirani Kovidom-19! (VIDEO)

Jedanaest članova američke Tajne službe testirano je pozitivno na koronavirus u četvrtak uveče.

CIA (Foto: Jutjub)

Dokumenti odeljenja za unutrašnju bezbednost (DHS) koje je video Jahu NJuz otkrili su da agencija ima 11 aktivnih slučajeva koronavirusa i dodatnih 60 zaposlenih koji su, kako se izveštava, samo u karantinu. Povrh svega, još 23 člana već su se oporavila od KOVID-19, bolesti izazvane koronavirusom.

Nije poznato da li su zaposleni koji su pozitivno testirali koronavirus radili u Beloj kući ili su nedavno imali bliski kontakt sa predsednikom Donaldom Trampom ili potpredsednikom Majkom Pensom.

I Tramp i Pens se redovno testiraju na bolest, ali do sada nisu pozitivno testirani. Međutim, Tramp je ove sedmice rekao da će prelaziti sa nedeljnih na dnevne testove nakon novih slučajeva, navodi The Hill.

DŽastin Vilan, portparol Tajne službe, rekao je da agencija sledi smernice Centara za kontrolu bolesti (CDC).

"Da bi zaštitili privatnost zdravstvenih informacija našeg zaposlenih i za operativnu bezbednost, Tajna služba ne objavljuje koliko je njenih zaposlenih testirano pozitivno na KOVID-19, niti koliko je zaposlenih bilo, ili su trenutno, u karantinu", kaže Vilan.

Vest dolazi u vreme kada je predsednik Donald Tramp u petak otkrio da je sekretarka Majka Pensa, Keti Miler, pozitivno testirana na koronavirus. Miler, koja je supruga Stivena Milera - Trampovog starijeg savetnika i primarni govornik - potvrdila je svoju dijagnozu za NBC News dodajući da je bila bez simptoma.

Lični asistent Ivanke Tramp takođe je pozitivno testirao koronavirus, prenosi CNN.

Ovo prati člana američke mornarice koji služi kao jedan od Trampovih pomoćnika koji je u četvrtak testirao pozitivnost na koronavirus, prenosi CNN.

Niz nedavnih dijagnoza u Beloj kući izaziva zabrinutost zbog mogućeg izlaganja predsednika virusom, koji je od tada u SAD-u zarazio više od 1,3 miliona ljudi, prenosi Vorldometer.

Tramp je ranije rekao da "nije zabrinut" zbog zaraze i posebno je viđen da ne nosi masku za lice na nedavnim sastancima i javnim nastupima, uprkos savetima CDC-a.

Si Đinping odgovorio Kimu na pismo, evo šta mu je poručio! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA