Najnovije

TRAMP: Korona virus će nestati i bez vakcine!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp ponovo se suprotstavio stručnjacima rekavši da će korona virus nestati i bez pronalaska vakcine, prenosi Hafington post.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

„O vakcinama mislim isto što i o testovima. Ovo oboljenje će nestati bez vakcine. Otići će i posle nekog vremena nadam se da ga više nećemo videti“, rekao je Tramp na konferenciji za medije u Beloj kući, posle sastanka sa kongresmenima iz Republikanske stranke.

Istakao je da će se virus, možda, još neko vreme širiti pre nego što nestane, dodavši da možda i neće, ali je poručio da je potpuno siguran da će zdravstveni radnici uspeti da se izbore s njim.

Na pitanje novinara na čemu zasniva tvrdnje da će virus biti pobeđen bez vakcine, Tramp je rekao da se oslanja na ono što govori struka, koja smatra da će virus nestati. Problem je, navodi Hafington post, što to nije rekao niko od lekara i epidemiologa, a vodeći američki stručnjak Entoni Fauči je nedavno izjavio da kovid-19 neće nestati sve dok se ne pronađe naučno potvrđena, delotvorna i bezbedna vakcina. Iako je Fauči izjavio i da će za to biti potrebno oko 18 meseci, Tramp je obećao da će vakcina biti dostupna do kraja godine.

„Lekari mi kažu da nije trebalo to da govorim, ali ja uvek govorim ono što mislim“, kazao je Tramp. Tramp je pritom, podseća Hafington post, koliko prošle nedelje najavio ubrzanje rada na pronalasku vakcine, uz ocenu da je „naciji ona neophodna“.

Predsednik SAD je kazao i da su naučnici za više vrsta virusa pokušavali da pronađu vakcinu i nisu u tome uspeli, a onda su ti virusi sami nestajali. „I nikada se više nisu pojavljivali, zato što i oni, kao i sve drugo, umiru“, objasnio je Tramp.

Pročitajte OVDE   kakav to najgori scenario preti Trampu.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA