Najnovije

EVROPSKA ZEMLJA JE ODLUČILA DA NAORUŽA EGIPAT DO ZUBA! Vojni dogovor je spreman: Stižu borbeni avioni, fregate,...

Italijanski list "La Republika" objavio je da se vlada u Rimu priprema da odobri najveći vojni sporazum s Egiptom, koji uključuje borbene i raketne bacače, pored boraca Eurofajter Tajfun.

Eurofajter Tajfun (Foto: Jutjub)

 

List je rekao da veliki posao uključuje dve fregate "Frejm Bergamini", koje su bile posvećene italijanskoj mornarici, pored četiri druge fregate koje će biti izgrađene posebno za Egipat.

List je naglasio da sporazum uključuje 20 raketnih bacača, 24 borbena aviona Eurofajter Tajfun, 24 leteća borbena aviona Eirmejk M-346, naprednu obuku, izviđački i radarski satelit za snimanje.

List, citirajući izjave izvora italijanskog premijera, rekao je da se uprkos mnogim poteškoćama i preprekama, uključujući i pitanje ubistva italijanskog studenta u Egiptu, ovaj posao smatra zadatkom veka, jer ne predstavlja samo komercijalnu i industrijsku vrednost za Italiju, ali takođe dolazi u okvir želje Rima za održavanjem čvrstih odnosa s Kairom, kao i održavanje političkog dijaloga o mnogim otvorenim dosijeima u regionu Istočnog Sredozemlja.

Valja napomenuti da je predsednik italijanske morske industrije Đuzepe Bono priznao postojanje pregovora između Egipta i Italije o dva ratna broda "Frejm" u vrednosti od 1,2 milijarde evra. Ovim ugovorom egipatske vazduhoplovne snage imaće jedan od najraznovrsnijih i dobro naoružanih arsenala aviona na svetu.

Egipatske ratne snage pripremaju se za prijem novih aviona Su-35 ruske proizvodnje u toku naredne godine, a uz ovaj novi dogovor s Italijom, imaće i avione Eurofajter.

Šta je po Putinu ponos Rusije, saznajte OVDE!

 

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA