Najnovije

SA NEBA IZNAD POŽEGE PADAĆE ZAPALJENI LJUDI: Proročanstvo Tarabića koje izaziva jezu

Kremansko proročanstvo nastalo je u Srbiji u 19. veku kada je kremanski prota Zaharije Zaharić zapisivao vizije koje su imali njegovi kumovu Miloš i Mitar Tarabić. Pažnju javnosti srpski proroci su na sebe skrenuli odmah jer su predvideli mnoge političke lomove u Srbiji i svetu. Pored zapisa prote Zaharija njihova proročanstva su se redovno nalazila u policijskim izveštajima Kneževine Srbije, a članovi obe vladarske dinastije (Obrenovića i Karađorđevića) su ozbiljno shvatali svaku reč koja je izgovorena, zapisana ili koja se pripisivala seljacima iz užičkog kraja.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Tarabići su navodno predvideli  dolazak Hitlera na vlast, uspostavljanje sovjetske vlasti u Rusiji, prvi i drugi svetski rat, ali i mnoge tehnološke proboje. Ipak zapisi prote Zaharija kao jedini izvor iz prve ruke su nekompletni i sva druga proročanstva u najmanju ruku nisu autentična. Ako uzmemo u obzir činjenicu da su proročanstva korišćena i za dnevnopolitičke obračune postavlja se pitanje šta je istina, a šta je legenda.

Ovo se naročito odnosti na predviđanja Trećeg svetskog rata. Prema tumačenjima koja su objavljena u nekoliko knjiga i drugih publikacija Treći svetski rat je trebalo da bude konačni sukog komunizma sa zapadnim modelom uređenja što se nikada nije ni desilo. Ipak postoji nekoliko zapisa prote Zaharija koja se odnose na daleku budućnost. U njima stoji da će se svetom razbuktati epidemije, da će sujeta i zavist među ljudima dovesti do mržnje, da tehnologija neće biti u službi napretka čovečanstva i da će sve to dovesti do opšteg sukoba.

Jedan od najdramatičnijih momenata desiće se iznad Srbije iako Srbija neće učestvovati u sukobu. Šta je tačno Mitar Tarabić prorekao pogledajte u videu iznad.

Da li je Melanija Tramp u stvari mrtva? Teoriju zavere pročitajte OVDE!

Izvor: Telegraf

Bonus video

Srbija tone pod kreditima, nećemo moći da vraćamo dugove! | Branko Pavlović

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba” možete poručiti OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA