Najnovije

ZAHAROVA ODBRUSILA AMERIKANCIMA: Vratite se u stvarno! Izađite pred svoje građane, pogledajte ih u oči...

Bivši savetnik Baraka Obame za nacionalnu bezbednost Sjuzan Rajs osumnjičila je Rusiju da je umešana u nerede u Sjedinjenim Državama.

Protesti se širom SAD (Foto: Jutjub)

Priznala je da ne raspolaže dokazima ni obaveštajnim informacijama, već da „rezonuje na bazi sopstvenog iskustva“.

Dmitrij Pekov, portparol Vladimira Putina, njeno uplitanje Rusije u rasne nemire u SAD nazvao je insinuacijom i izrazio nadu da to nema veze sa zvaničnim stanovištem Vašingtona.

“Naravno, pomno pratimo šta se dešava u Sjedinjenim Državama, ali je to unutrašnja stvar te zemlje. Nikada se nismo mešali u američke afere i nećemo ni sada“, rekao je Peskov.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova tvrdnju Rajsove je nazvala „prljavom manipulacijom informacijama“:

“Draga Sjuzan Rajs, pre neko vreme su vaše kolege iz (Demokratske) partije napravile fatalnu grešku kada su odlučile da za apsolutno sve što im se ne sviđa okrivljuju - Rusiju. Hilari Klinton i Obamin tim su pokušali da ubede svet da su unutrašnje probleme Sjedinjenih Država stvorile spoljne snage, odnosno - Rusija. Vi danas ponavljate tu grešku, koristite prljave metode manipulacije informacijama. Sa nula činjenica. Vaš intervju Si-En-Enu je propaganda“.

Podsetila je Rajsovu da društvene mreže, za koje ona tvrdi da ih ruski agenti koriste za podsticanje demonstranata u američkim gradovima, registrovane u Sjedinjenim Državama, da pripadaju američkim građanima i da je njihovo funkcionisanje regulisano američkim zakonima.

Još je Rajsovoj posavetovala:

“Vratite se u stvarnost. Izađite pred svoje građane, pogledajte ih u oči i pokušajte da im kažete da ih Rusi kontrolišu preko Jutjuba i Fejsbuka. A ja ću sesti negde sa strane i posmatrati američku izuzetnost u akciji“.

Pročitajte OVDE kako je Obamina savetnica optužila Rusiju za nerede u SAD.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA