Najnovije

NOVA DRAMA U CRNOJ GORI: Vernici se okupili da brane krstionicu na Prevlaci, policija na svakom ćošku! (FOTO)

Zbog evidentnog pojačanog prisustva policije u Tivtu u proteklih nekoliko sati, vernici Mitropoloije crnogorsko-primorske (MCP) okupljaju se u manastiru Svetog arhangela Mihaila na Prevlaci, sumnjajući da se policija priprema da asistira u rušenju objekta krstionice koja je prošle godine bez dozvole države, podignuta na obali mora u manastiru.

Ulcinj (Foto: Jutjub)

Na taj zaključak građane je kako ističu, navela i jutrošnja akcija građevinskih inspektora i policije koji su porušili nelegalno građeni objekat konaka manastira Svetog Vasilija u Zoganju kod Ulcinja.

- Imajući u vidu i nedavnu izjavu premijera Duška Markovića da nisu zaboravili na krstionicu na Prevlaci koju su bezusešno pokušali da sruše lani, ali je narod tada odbranio, kao i činjenicu da je u Tivtu viđena velika koncentracija policije sa dolaskom Interventne jedinice iz Herceg Novog i više "marica", to su se vernici počeli spontano okupljati u manastiru da ponovno, ako bude trebalo, odbranimo krstionicu - kazao je sveštenik Mijajlo Backović.

On je dodao da je među policajcima koji su danas viđeni u Tivtu bio i inspektor koji je u aprilu "predvodio noćni pokušaj policijskog desanta na Prevlaku", a što je dodatno uznemirilo građane.

- Mi smo u međuvremenu, na sudu srušili prošlogodišnje rešenje Građevinske inspekcije MORT-a o uklanjanju krtsionice, tako da država ako bude ponovo sada krenula na nju, to radi potpuno nelegalno jer ne može rušiti taj objekat samo na osnovu rešenja ministarstva ili Vlade, već mora dobiti pravosnažnu presudu u sudskom postupku koji je u međuvremenu pokrenut - kazao je sveštenik Backović.

Nadležne institucije u Crnoj Gori počele su rano jutros rušenje konaka u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja (Briska gora, Zoganje).  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA