Najnovije

ĐILAS: Svaka odluka koju REM saopšti donosi se u kabinetu predsednika! Vlast nema odgovor na bojkot

Predstavnici opozicije koja bojkotuje izbore zakazane za 21. jun smatraju da je najnovija odluka Saveta REM-a o zabrani emitovanja političkih oglasnih poruka sa pozivima na bojkot očekivana i da je dokaz da vlast nema odgovor na to legitimno sredstvo političke borbe.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

“REM ne postoji”, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

To su, kako kaže, dokazali kada nisu reagovali na spot kojim je pripremljeno ubistvo Olivera Ivanovića.

“Svaka odluka koju REM saopšti donosi se u kabinetu predsednika. Ova konkretna zabrana je još jedan dokaz da vlast nema odgovor na bojkot i da je odluka da se u toj izbornoj farsi ne učestvuje, ispravna”, zaključio je Đilas.

Prema rečima potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, ova odluka REM-a je očekivana.

“To je očekivana odluka kojoj je prethodila unapred isplanirana zabrana Vučićevog spota kako bi REM, koji je pod potpunom kontrolom režima mogao da ima izgovor pri donošenju odluke o zabrani opozicionog spota koji poziva građane u bojkot izbora”, rekao je Aleksić.

Bojkot je, dodaje on, sredstvo legitimne političke borbe i logično je da ga promovišemo, ali je očigledno strah režima od gubljenja legitimiteta prevelik pa su odlučili da ne dozvole emitovanje spotova ni na kablovskim televizijama.

Savet REM-a obavestio je ranije danas sve pružaoce medijskih usluga da odmah obustave emitovanje političkih oglasnih poruka u kojima se poziva na bojkot izbora i upozorio da će svako dalje emitovanje predstavljati osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima.

Zahtev Saveta REM-a o obustavi oglasnih poruka sa pozivom na bojkot usledio je nakon što je Udruženje građana “CRTA” zatražilo mišljenje o oglasnim porukama tokom izborne kampanje.

Uvidom u programski sadržaj televizija N1 i Nova S, Savet REM-a je utvrdio da se počevši od 9. juna 2020. godine emituju političke oglasne poruke u kojima se poziva na bojkot izbora (“Jedini način da ne glasaš za Vučića je da ne glasaš”), a koje nisu u skladu sa članom 8. Zakona o oglašavanju.

Pročitajte OVDE kako je REM zabranio spotove za bojkot.

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA