Najnovije

SAŠA RADULOVIĆ U ČUDU! Sud oborio listu Suverenisti zbog znaka navoda

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je da je rešenjem Upravnog suda oborena lista "Suverenisti" za izbore u Novom Sadu zato što je DJB u Sporazumu o osnivanju grupe građana koristio znake navoda da bi naziv liste, u skladu sa pravopisnim pravilima, odvojio od ostatka teksta.

Saša Radulović sa saradnicima (Foto: Jutjub)

Navodeći da Ustav kao ni zakon ne poznaju mogućnost da se izborna volja građana ukine zbog korišćenja interpunkcije prilikom označavanja liste, DJB je ocenio da su sudije Upravnog suda demonstrirale ne samo to da ih ni Ustav ni zakon, a ni izborna volja građana ne interesuju, već da i oni sami imaju ozbiljan problem sa osnovnom pismenošću.

"Ovakav sramni odnos sudija prema Ustavu i građanima Srbije, ali i prema pravopisu srpskog jezika ne predstavlja niti može predstavljati slobodno sudijsko uverenje, već je u pitanju očigledna zloupotreba sudijske funkcije u političke svrhe", naveo je DJB.

Pokret je pozvao nadležnog tužioca da protiv sudija koje su donele rešenje inicira krivični postupak zbog kršenje zakona, a Visoki savet sudstva da pokrene postupak razrešenja sudija zbog očigledne "političke instruiranosti i grubog kršenja izborne volja građana".

Pročitajte OVDE šta je Miloš Jovanović rekao o opoziciji koja bojkotuje izbore.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA