Najnovije

VUČIĆEV REM: Zabranio spotove za bojkot! (FOTO/VIDEO)

Regulatorno telo za praćenje elektronskih medija (REM) na elektronskoj-telefonskoj sednici doneo je odluku da četiri spota koja su se emitovala na televizijama N1 i NOVA S, a u kojima se poziva na bojkot izbora - ne mogu da se emituju.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Telo u čije ime uglavnom govori Olivera Zekić zaključilo je da spotovi nisu u skladu sa članom 8. Zakona o oglašavanju, jer su diskriminatorski prema Aleksandru Vučiću! Ova odluka je sama po sebi skandalozna, a dodatno je sramotna jer se REM nije oglasio kada je na TV Pink emitovan spot kojim je nacrtana meta na Oliveru Ivanoviću. Nedugo posle emitovanja spota Oliver Ivanović je ubijen.

U tekstu odluke je navedeno da se sa zahtevom za zabranu spotova REM-u obratila CRTA!?

Nakon traženja mišljenja od strane udruženja građana CRTA o oglasnim porukama tokom izborne kampanje, REM je uvidom u programski sadržaj televizija N1 i Nova S, utvrdio da se počevši od 9. juna 2020. godine emituju političke oglasne poruke u kojima se poziva na bojkot izbora („Jedini način da ne glasaš za Vučića je da ne glasaš“), a nisu u skladu sa članom 8. Zakona o oglašavanju („Zabranjeno je da oglasna poruka, neposredno ili posredno, podstiče diskriminaciju po bilo kom osnovu, a posebno po osnovu uverenja, nacionalne, etničke, verske, rodne ili rasne pripadnosti, političkog, seksualnog ili drugog opredeljenja, društvenog porekla, imovinskog stanja, kulture, jezika, starosti, ili psihičkog ili fizičkog invaliditeta.“) i članom 15. stav 1) Zakona o oglašavanju („Ako oglasna poruka sadrži lično dobro na osnovu kojeg se može utvrditi ili prepoznati identitet lica, oglasna poruka se ne može objaviti bez prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi“) - navode se na sajtu takozvanog regulatornog tela.

Kako je dalje u saopštenju napisano, obaveštavaju se svi pružaoci medijskih usluga da odmah "obustave emitovanje navedenih političkih oglasnih poruka".

Svako dalje emitovanje će predstavljati osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima - navode oni.

Slika koja pokazuje da mafija ima pristup samom vrhu države! Više o tome OVDE!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA