Najnovije

DAČIĆ: Crna Gora radi na svoju štetu!

Ivica Dačić je danas, povodom informacije da je Crna Gora ažurirala spisak zemalja i da još nije otvorila granice za državljane Srbije, izjavio da ta zemlja radi na sopstvenu štetu i da je to poruka da je neko nepoželjan.

Ivica Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

"Skinuli su Kongo sa spiska gde je ebola, ili Kosovo... Iz aviona se vidi da to što oni rade, rade na sopstvenu štetu. Ako misle da ćemo zbog toga da se brinemo, evo ja sam bio u Grčkoj, gde nas čekaju otvorenih ruku. 15 juna otvaraju granice. Bugarska takođe, Mađarska, BiH", rekao je Dačić na TV Prva.

On je kazao da je reč o ljudima koji žele da se zaoštri situacija sa Srbijom zato što im je, kaže, to politički interes i jedini način da opstanu na vlasti. Dačić je ocenio da je Milo Đukanović procenio da može da računa na "antisrbe" i da mu sad za to trebaju dokazi, a takva računica, kaže, ide Crnoj Gori na štetu.

Dačić je kazao da će 99 odsto državljanima Srbije biti omogućeno da putuju u EU s tim što, ukazuje, svaka zemlja pojedinačno će imati pravo da o tome odluči. Prema njegovim rečima, i Severna Makedonija je zaintresovana da ukine mere i moguće je da će to biti do kraja juna što je važno za putovanje u Grčku.

"Ispada sada kao da Srbija treba da moli Crnu Goru da otvori granice kao da od toga zavisi svakodnevni život naših ljudi, a u suštini njihov život zavisi od toga da li će im doći turisti. To je poruka da je neko nepoželjan. Ali, zašto bi ljudi bili mazohisti? Vi njima dajete pare, ne čini vama konobar uslugu što će da vam donese kafu posle petog puta", prookomentarisao je Dačić.

On je pomenuo i sporan Zakon o slobodi veroispovesti, rekavši da je potreban dijalog unutar Crne Gore i da niko nije došao iz Srbije da pravi probleme, iako se svako reagovanje tumači da se Srbija meša u unutrašnje stvari.

Dačić je ponovio da se testirao na korona virus i da je negativan.

SNS i Vučić namerno prave sporne izborne spotove?! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA