Najnovije

DAČIĆ: Nismo prestali da lobiramo za Kosovo, Srbija je danas u najboljem položaju od 2008. godine!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da očekuje pritiske u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i da to nije ništa novo.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Na pitanje da li je razgraničenje kompromis, Dačić je podsetio da o razgraničenju kao rešenju govori više godina unazad i da je prvi političar koji je o tome govorio, pa i u vreme Tadića i Jeremića.

- Niko nije imao hrabrosti da to podrži. Mislim da bi građani to podržali, jer taj predlog nije nešto što mi sada imamo, nego nešto za šta treba da se borimo. U našem Ustavu piše da je Kosovo deo Srbije, ali nemamo faktičku vlast, kod njih piše da je Kosovo nezavisno, a oni nemaju faktičku vlast tamo gde žive Srbi. Zato je potreban kompromis koji je najmanje štetan za srpski interes - rekao je Dačić na TV Prva.

On je podsetio da je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova i da sada Albanci moraju da razgovaraju.

- Srbija je danas u boljoj poziciji, odnosno u najboljem položaju od kada je proglašena nezavisnost Kosova 2008. godine - rekao je Dačić.

On je istakao da je prešao 1,3 miliona kilometara i obišao 108 zemalja i ocenio kao gnusne laži informaciju da je Srbija prestala sa lobiranjem da zemlje povuku priznanje Kosova.

SNS i Vučić namerno prave sporne izborne spotove?! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA