Najnovije

MALA UNA (8) POSTALA JE SIMBOL LITIJA U CRNOJ GORI: NJene reči raznežile su sva srca!

Osmogodišnja devojčica Una Rajović, koja je postala jedna od junakinja litija u Crnoj Gori svoj krsni hod sa sestrom i roditeljima nastaviće nakon molebana u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja ulicama Podgorice.

Litije u Crnoj Gori (Foto: Jutjub)

- Spremna je kao zapeta puška i sigurno će biti u prvim redovima. Ocu Mateju je potvrdila da ide na litiju rečima "Moram pomoći mitropolitu Amfilohiju, napadaju ga stalno, poručila je Una" - rekao je njen otac Petar.

Kao i svake nedelje od usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, širom Crne Gore se narod okuplja četvrtkom i nedeljom i molitvenim hodom izražava bunt.

Podsećanja radi, Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen 27. decembra, predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u regionu. Podrška stiže iz svih krajeva sveta.

Crna Gora pred kolapsom, objavljeni zvanični podaci! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA