Najnovije

"VREME ZA DRŽANJE PREDAVANJA JE PROŠLO": Tači ne želi susret sa Lajčakom, nade polaže u sastanak u Vašingtonu

Predsednik okupirane srpske pokrajine Hašim Tači rekao je da se neće sastajati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, koji danas dolazi u trodnevnu posetu na KiM, ako on nema ništa konkretno da kaže, prenosi prištinska Koha.

Hašim Tači (Foto: president-ksgov.net)

Tači je na današnoj konferenciji za novinare rekao da je “vreme za istraživanje i držanje predavanja davno prošlo”.

Kada Lajčak stigne, naši timovi će komunicirati međusobno i videćemo. Ako gospodin Lajčak ima nešto konkretno da kaže, spreman sam za susret. Inače za to nema razloga - kaže Tači.

Ako je došao na takozvano Kosovo da istražuje teren, nema potrebe za viđanjem, dodao je.

- Lajčak bi trebalo da bude jasan, da pokaže kakav je stav EU o viznoj liberalizaciji. To nam treba više od beskrajnih predavanja. Ako ne, onda će to biti neuspešna misija - rekao je Tači, prenosi Koha.

"(Tzv.) Kosovo je uvek verovalo u SAD"

Tači je izjavio i da poziv SAD za sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna u Beloj kući budi nadu da će proces dijaloga uspeti, prenosi Koha.

Tači je rekao da je teroristička tvorevina Kosovo uvek verovalo u Sjedinjene Američke Države i dodao da je Vašington, prema njegovoj oceni, "jasno rekao da proces vodi uzajamnom priznanju, kao i članstvu u UN i međunarodnim organizacijama".

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel najavio je juče na Tviteru da bi predstavnici Beograda i Prištine mogli da se sastanu u Beloj kući 27. juna.

Grenel je takođe objavio da je dobio uveravanja od vlada u Prištini i Beogradu da će se privremeno zaustaviti kampanja povlačenja priznanja, ali i zahtevi Prištine za članstvo u medjunarodnim organizacijama, kako bi se predstavnici Beograda i Prištine sastali 27. juna i razgovarali o dijalogu.

Sirijska vojska se sprema za odbranu Idliba, više o tome OVDE!

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA