Najnovije

NASTAVLJA SE AMERIČKO LUDILO: Helikopter "oduvao" demonstrante u Vašingtonu! Huligani uleteli džipom među policajce (VIDEO)

Protesti u SAD i sedmog dana od ubistva Afroamerikanca DŽordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas, ali su u mnogima demonstranti uprkos tome izašli na ulice. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. 

Demonstranti u Vašingtonu (Foto: Jutjub)

U nekim gradovima protesti su bili mirni, ali nisu izostali incidenti ni pre ni posle uvođenja policijskog časa. Terensko vozilo je uletelo među policajce u Bafalu, u državi NJujork. Tom prilikom su povređena dvojica policajaca. Obojica su u stabilnom stanju. Vozač i putnici iz terenca su privedeni.


Dok su demonstranti kršili policijski čas na Tajms skveru u NJujorku policijski komandir je naredio privođenja.

"Ne dajte im da pobegnu", uzviknuo je, a to se odnosi na grupu od oko 300 do 400 demonstranata koji su počeli da beže.

To je prvi put da je u NJujorku uveden policijski čas u poslednjih sedamdeset godina. Prethodno su demonstracije održane u Astoriji, Kvisu, Bruklinu i Menhetnu.

Petnaest minuta nakon što je počeo policijski čas, mirni demonstranti su se okupili u Mineapolisu na mestu gde je DŽordž Flojd ubijen.

Oni su naveli da se neće povući pred policijom. Zabarikadirali su ulice u okolini kako bi sprečili policiju da stigne do njih.

Policija je dozvolila mirne proteste u Dalasu i nakon što je počeo policijski čas.

Dok su demonstranti išli ka vašingtonskoj Kineskoj četvrti, američki vojni helikopter "lakota" ih je nadleteo veoma nisko, podižući prašinu, a lomila su se i stabla drveća. Posle tog manevra, okupljeni su se razbežali u okolne blokove.

Policajac u Las Vegasu ranjen je iz vatrenog oružja tokom protesta u tom gradu.

Policajac je ranjen u okolini samog centra Las Vegasa, a drugi je bio "umešan u pucnjavu" u istoj oblasti, prenela je agencija AP saopštenje gradske policije. Nisu dati detalji pucnjave, niti u kakvom se stanju nalaze policajci.

Više od 5.600 ljudi uhapšeno je za nedelju dana protesta u SAD zbog krađe, blokiranja puteva i kršenja policijskog časa.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp objavio mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće. Prethodno, policija, Tajna služba i vojska raščistili su okolinu Bele kuće od demonstranata. U blizini Bele kuće demonstranti su palili vatru.

Pročitajte OVDE oko čega su se složili Tramp i Putin.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA