Najnovije

POBUNA U FEJSBUKU: Zakerberg navukao bes osoblja zbog Trampa

Zaposleni u Fejsbuku iznervirani su odbijanjem generalnog direktora Marka Zakerberga da deluje protiv predsednika Donalda Trampa, deleći svoje nezadovoljstvo njegovom odlukom na mreži, kako bi svi videli.

Fejsbuk (Foto: pixabay. com)

Buka među zaposlenima čula se na svim nivoima kompanije, a glavna kritika bila je usmerena na odluku da Trampov post za koji navodno "veliča nasilje" ostavi netaknutim, čak i dok je Tviter isti tekst skrivao iza upozorenja.

Na svom nalogu na Tviteru 29. maja, Tramp je prvo odbacio ono što je nazvao „potpunim nedostatkom liderstva“ u Mineapolisu, pre nego što je nastavio da kritikuje „nasilnike” koji su „osramotili sećanje na DŽordža Flojda“.

Tvit ostaje dostupan „u interesu javnosti“, ali tek nakon što korisnik klikne na poruku upozorenja koja ga pokriva.

„Ne raditi ništa“ sa ovom porukom na Fejsbuku nije prihvatljivo”, naljutio se DŽejson Stirman, član tima kompanije za istraživanje i razvoj i bivši glavni direktor „mentalnog treninga“ Lucid. Dodao je da "nije sam unutar FB-a. Ne postoji neutralno stajalište o rasizmu."

Endru Krau, šef dizajna za Fejsbukov video-telefon, tvitovao je: „Davanje platforme za podsticanje nasilja i širenje dezinformacija je neprihvatljivo, bez obzira ko ste.“

U petak je Zakerberg objasnio zašto je smatrao da bi taj post trebalo da ostane, iako ga vidi kao „zapaljivu retoriku“. Dok je Tviter označio post kao podstrekivanje na nasilje, Zakerberg je odlučio da je to samo upozorenje demonstrantima da će policija pucati na njih - na taj način ne kršeći nikakva pravila.

Zakerberg se založio za sebe tvrdeći da se "snažno ne slaže" sa načinom na koji je predsednik govorio, ali "verujem da bi ljudi trebalo da to vide i sami, jer na kraju odgovornost za one koji su na pozicijama vlasti može da se dogodi samo kada se njihov govor pomno ispita. na otvorenom."

Od tada, međutim, više zaposlenih u Fejsbuku negoduje.

Pročitajte OVDE    intervju Aleksandra Dugina.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA