Najnovije

POMIRENJE NA POMOLU? Počinju pregovori Rusije i SAD o kontroli naoružanja!

Specijalni izaslanik američkog predsednika za kontrolu nad naoružanjem Maršal Bilingsli će u Austriji, 22. i 23. juna pregovarati sa zamenikom ministra inostranih poslova Rusije Sergejom Rjabkovom o kontroli nad naoružanjem, saopštio je američki Stejt department.

Nuklearna raketa (Foto: Jutjub)

Kako je najavljeno ranije, Kini je poziv takođe bio poslat kako bi predstavnik te zemlje takođe učestvovao u pregovorima.

„Počinju pregovori koji će se ticati budućnosti kontrole nad naoružanjem. Poslali smo i Kini poziv sa preciznim formulacijama o tome da je neophodno da sve tri zemlje učestvuju u dobronamernim pregovorima kako bi se postigao dogovor po pitanju kontrole nad oružjem“, navodi se u tekstu saopštenja.

Po tom pitanju se nešto ranije oglasio i sam Rjabkov koji je rekao da je Moskvu u velikoj meri začudilo to što je Amerika u pregovore uopšte i uključila Kinu.

Inače, Kina je sa svoje strane još ranije nagovestila da ne planira da učestvuje u bilo kakvim pregovorima po pitanju kontrole nad naoružanje, ni sa Rusijom, ni sa Amerikom.

Štaviše, kineske vlasti su te pregovore ocenile kao „apsurdne“, budući da Vašington sve vreme krši svoje obaveze kada je reč o postojećim sporazumima.

Inače, na pregovorima u Austriji, kako ocenjuju mediji, nije isključeno da bi reči moglo biti i o produžetku postojećeg sporazuma SAD i Rusije o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3).

Otac Gojko poručio da su samo Bog i svetinje večni! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA