Najnovije

"Može li Vučić da preživi bez opozicije" (VIDEO)

Da li Vučić može da politički preživi bez opozicije u Skupštini bila je tema uživo programa produkcije Helm Kast u kom su učestvovali novinari Miodrag Zarković i Vladan Dinić, anačitičar Branko Pavlović i podpredsednik Dveri Marija Janjušević.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Janjušević tvrdi da je bojkot uspeo i da, uprkos brojnim manipulacijama i krađi, Vučić ne može da bude zadovoljan izlaznošću. Ona je rekla da su posebne manipulacije izvršene na teritoriji Kosova i Metohije. 

Urednik “Svedoka” Vladan Dinić smatra da je opozicija zbrisana od strane Vučića, da je opozicija nesposobna da se izbori sa SNS, ali da je sam Vučić uplašen ovakvim rezultatom jer je sada sva odgovornost na njemu. 

- Ispostavilo se da je Vučić velemajstor za našu opoziciju – rekao je Dinić tvrdeći da opozicija nije znala da iskoristi ni pandemiju “korone” a ni smanjeni cenzus da se izbori sa Vučićem.

On je izneo niz kritika na Dveri i SZS pa je u studiju došlo do diskusije između njega i Marije Janjušević zbog Dinićevog stava da “Dveri nakon ispadanja iz Parlamenta više ne postoje”

Zarković je izrazio sumnju da je ovakav rezultat na izborima zapravo unapred dogovorena između Vučića i opozicije što predstavlja veliku opasnost za Srbiju zbog razgovora koji će biti vođeni u Vašingtonu po pitanju Kosova i Metohije.

- Ako je to dogovoreno onda smo mi u mnogo većem problemu nego što deluje na prvi pogled – kaže Zarković.

Advokat Branko Pavlović smatra da Vučić ne želi da ide u pravcu priznanja Kosova i Metohije i da koristi promenjene okolnosti u svetu u korist Srbije. On se složio sa Zarkovićem da je Vučiić dramatično naštetio interesima Srbije na KiM, ali da još uvek može da okrene situaciju. On je posebno ukazao da je Vučić počeo da se poziva na rezoluciju 1244, ako i da kroz saradnju sa Kinom i Rusijom pokušava da se otrgne pritisaka sa zapada.

Pavlović ukazuje da rezultati izbora pokazuju da su opcije koje su okrenute Rusiji i Kini dobile veliku podršku naroda dok su one druge počišćene sa političke scene.

Kako je Pentagon zapečatio sudbinu SAD saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA