Najnovije

SPECIJALNI IZASLANIK AMERIKE ZA SIRIJU POTVRDIO DA IMAJU PLAN ZA ASADA: Nećemo ga svrgnuti, mi ćemo njega...

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Država za Siriju, ambasador DŽejms DŽefri rekao je u ponedeljak da njegova zemlja ne traži od sirijskog predsednika Bašara el Asada da odstupi, već želi da „promeni svoje ponašanje“.

Bašar el Asad (Foto: egov.sy)

Prema izveštajima, DŽefri je rekao da Sjedinjene Države ne insistiraju na neposrednoj ostavci sirijskog predsednika Bašara el Asada ili izvlačenju Rusije iz Arapske Republike.

"Ne kažemo da Asad treba da ode, već kažemo da bi Asad i njegova vlada trebali promeniti svoje ponašanje", rekao je DŽefri tokom internetske konferencije u Institutu za Bliski Istok.

Dodao je da se Sjedinjene Države žele "vratiti u status iz 2011. godine", odnosno kada u Siriji nije bilo ruskih i iranskih snaga, ističući da uprkos činjenici da su se Sjedinjene Države uvek protivile ruskom prisustvu u Siriji, "to nije naša politika da ih ubedimo da odu. "

Pomoćnik američkog državnog sekretara za pitanja Bliskog Istoka Dejvid Šenker najavio je ranije u junu da bi Rusija trebalo da "izađe sa Bliskog Istoka", jer tamo igra "destruktivnu ulogu".

Pre toga, administracija predsednika Baracka Obame pozvala je na trenutnu ostavku sirijskog predsednika, a neki su u njegovom kabinetu čak izjavili da su njegovi "dani odbrojani".

Kada će Egipat ući u rat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA