Najnovije

AMERIKANCI RASKRINKALI MILOV REŽIM: U Crnoj Gori se progone hrišćani!

Zabrana verskih okupljanja tokom pandemije Kovida-19 dodatno je povećala tenzije, protesti su doveli do privođenja nekih od najpoznatijih pravoslavnih lidera u zemlji.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

U Crnoj Gori su napadnuti hrišćani, ocenjuju u autorskom tekstu poverenici Komisije za međunarodne verske slobode Sjedinjenih Država DŽoni Mur i Nuri Turkel, komentarišući sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

U tekstu pod naslovom "U Evropi je na snazi progon Jevreja, muslimana i hrišćana. Sa tim se mora odmah prestati", Mur i Turkel podsećaju da od decembra traju protesti nakon usvajanja Zakona o veroispovesti za koji, kako ukazuju, mnogi veruju da će Vladi omogućiti oduzimanje verske imovine.

Srpska pravoslavna crkva s pravom strahuje da zakon služi kao izgovor za oduzimanje imovine. Ta zabrinutost dovela je do velikih i stalnih protesta širom zemlje. Zabrana verskih okupljanja tokom pandemije Kovida-19 dodatno je povećala tenzije, protesti su doveli do privođenja nekih od najpoznatijih pravoslavnih lidera u zemlji - uključujući i ovonedeljno saslušavanje mitropolita Crne Gore Amfilohija (drugi put ove godine).

Oni se, takođe, kritički osvrću na prilično uzdržan stav evropskih zvaničnika po ovom pitanju i napominju da je naročito neopravdana odluka da Evropska komisija ne produži poziciju specijalnog izaslanika Evropske unije, čiji je mandat uključivao promovisanje slobode veroispovesti i verovanja - prenela je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako se navodi, DŽoni Mur i Nuri Turkel su poverenici Komisije za međunarodne verske slobode SAD koje su imenovali predsednik Donald Tramp i predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi.

Vladika Joanikije žestoko opleo po režimu Mila Đukanovića! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA