Najnovije

MAKRON PORUČIO PUTINU: Želim da dodđem u Rusiju do kraja leta!

Predsednik Francuske Emanuel Makron je tokom razgovora putem video-konferencije sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom izrazio želju da doputuje u zvaničnu posetu Rusiji do kraja leta, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Emanuel Makron i Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

„Želim da predložim, ukoliko sanitarni uslovi to budu dozvoljavali, da iskoristim tvoj predlog i da doputujem u zvaničnu posetu Rusiji do kraja leta, kako bi smo imali više vremena za zajednički razgovor. Jednostavno, želim da doputujem kod tebe u posetu“, rekao je Makron Putinu.

Putin je odgovorio da bi mu bilo drago da doputuje u Rusiju. „Dobrodošao si“, dodao je.

Interesantno je da su Putin i Makron tokom cele video-konferencije razgovarali na „ti“.

Inače, Makron je tokom razgovora rekao i da je želeo da doputuje u Moskvu kako bi prisustvovao paradi povodom Dana pobede.

„Želeo sam fizički da prisustvujem paradi. Kao što sam to već napisao, a želim još jednom da istaknem, Francuska odaje veliku poštu svim sovjetskim žrtvama za vreme Drugog svetskog rata. Reč je o 27 miliona žrtava, što vojnih, što civilnih. Takođe, želimo da odamo poštu svim narodima istočne Evrope koji su stradali u tim teškim vremenima“, dodao je Makron.

Putin je takođe ocenio veliku ulogu Francuske u pobedi u Drugom svetskom ratu, te je rekao Makronu da je u pitanju zajednička pobeda nad nacizmom, kao i da Rusija nikada neće zaboraviti sve što je Francuska za nju uradila.

Takođe je podsetio i da su se na hiljade sovjetskih građana borile u redovima francuskog otpora na teritoriji same Francuske.

Naveo je i da je takva saradnja neophodna i danas kako bi se Rusija i Francuska zajednički izborile protiv svih aktuelnih pretnji.

Turska nastavlja svoje vojne operacije u Idlibu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA