Najnovije

Vladimir Prebiračević: Policijska represija u Crnoj Gori svakim danom je sve jača

U Crnoj Gori je situacija sve crnja. Policijska represija je svakim danom sve jača u pokušaju da slomi duh naroda koji vapi za slobodom. Hapse se građani koji na miran način izražavaju svoje neslaganje sa pogubnom politikom još uvek vladajuće stranke. Koliko su kratkovidi komandiri policije koji očigledno ne shvataju trenutak u kome se nalaze. U pokušaju da se šefovima još više umile posežu za upotrebom brutalne sile na građane koji ih ni na koji način ne ugrožavaju.

Crnogorska policija (Foto: Jutjub)

Piše: mr Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra „Majak“

Od zemlje koja se mogla hvaliti demokratijom koliko god to veštački privid bio sada više ni to ne može jer je skliznula u potpuni haos. Želja za opstankom na vlasti po svaku cenu koštaće sadašnju političku elitu mnogo. Crnogorski ministri kao da se takmiče ko će nebuloznije izjave dati a sve u pokušaju da se još malo umile neprikosnovenom vođi koji se odrekao Srba i Srbije i političkim i nacionalnim a u poslednje vreme i verskim inženjeringom pokušava da stvori nove crnogorce u narodu opravdano nazvane milogorci.

Da je takva politika osuđena na propast vidi se po hiljadama ljudi koji su na litijama pokazali stav prilikom odbrane Srpske Pravoslavne Crkve. Sveštenici se hapse i privode na saslušanja kao da su najgori kriminalci i na taj način još više bude taj čuveni inat kod srpskog naroda koji je nepobediv kad mu inat probude. Napad na vatrogasce od strane policije kao da su teroristi i pretresanje vatrogastne stanice je još jedan dokaz sulude politike i upotrbe ili možda bolje reći zloupotrebe policije protiv sopstvenog naroda.

Počelo je otimačinom imovine Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi tobože kamufliranom u Zakon o slobodi veroispovesti a nastavlja se preko otimanja opština od opozicije koja stoji na pozicijama da Srpska Pravoslavna Crkva ima istorijsko ali i svako drugo pravo da upravlja svojom imovinom. Na sve to više je nego očigledno da se u doba korone i ovakvih političkih potresa i montiranih procesa u Crnoj Gori ni turistička sezona neće dogoditi i da će ekonomska šteta za malenu Crnu Goru biti ogromna.

U narednim danima ne očekujem ništa bolju situaciju nego samo dodatno pooštravanje iovako eksplozivne situacije.

"Opozicija" ipak ulazi u parlament?! Više o tome OVDE.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA