Najnovije

"BRNABIĆKA, SRAM TE BILO!" U Novom Pazaru lažiraju stanje u bolnicama

"Pacijenti do juče ležali na podu, po hodnicima, a danas ih otpuštaju kući i pospremaju unutrašnjost bolnice kako bi izgledalo da je sve u redu i da nema toliko obolelih", samo je jedan od komentara zgroženih Novopazaraca uoči posete premijerke Ane Brnabić, koja je zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom dočekana uz salvu zvižduka i povike: "Sram vas bilo".

Ana Brnabić (Foto: Vlada Srbije)

Epidemija koronavirusa u Novom Pazaru buknula je u poslednjih nekoliko dana. Bolnički kapaciteti su popunjeni, najteži pacijenti su tansportovani u kovid bolnice u Beograd, a oni koji su ostali u bolnici u ovom gradu, ležali su na ćebadi na podovima i hodnicima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetili su danas najugroženije područje u Srbiji, a na video snimcima koji su se pojavili iz novopazarske bolnice, vidi se raspremanje i sređivanje unutrašnjosti, a nema ni pacijenata koji su do juče ležali po hodnicima.

Na društvenim mrežama tvrdi se da je većina teže obolelih od virusa kovid-19 otpušteno iz bolnice uoči posete premijerke, kako bi se javnosti predstavilo da situacija nije toliko opasna.

- Zamisli mizerije kada celo osoblje od rano jutra sređuje bolnicu i pomera pacijente iz hodnika zbog dolaska Ane Brnabić. Još samo što nisu počeli da kreče. Doček se sprema - jedan je od komentara na mrežama.

- Sporno je to što su pacijenti do juče ležali na podu, po hodnicima, a danas ih otpuštaju kući, jer javnost u Srbiji mora da vidi da je sve pod kontrolom. Ipak dolaze Brnabić i Lončar, verovatno i cela ekipa Pinka, Informera i slično - napisao je još jedan Novopazarac.

Kako prenosi portal Nova, Brnabić i Lončar dočekani su u Novom Pazaru uz salvu zvižduka i povicima: "Sram vas bilo".

Vučić i posle kontakta sa zaraženima ćuti o testiranju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA