Najnovije

MILOGORCI NASTAVLJAJU DA PROGONE SVEŠTENSTVO SPC: Episkop Joanikije u sudnici 19. juna!

U nikšićkom Osnovnom sudu 19. juna počeće suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika arhijerejskog namesništva nikšićkog, kazao je advokat Sava Kostić.

Vladika Joanikije (Foto: Jutjub)

Tužilaštvo u Nikšiću vladiku i sveštenike Slobodana Jokića, Dragana Krušića, Vasilija Brborića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoju Kneževića, Nikolu Marojevića i Mirka Vukotića tereti da su prekršili član 287 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Oni su 12. maja, na dan kada se u proslavlja zaštitnik grada i slava nikšićke Saborne crkve, Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, “postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali verski obred van verskog objekta litije ulicama grada Nikšića”.

“U nikšićkom sudu za 19. jun zakazano je prvo ročište glavnog pretresa. Vladika i sveštenici će se, pred sudijom Igorom Đuričkovićem, izjašnjavati o navodima iz optužnog predloga. Moguće je da će se toga dana sprovesti neki dokazi”, rekao je Kostić, koji je jedan od advokata odbrane.

Pročitajte OVDE šta vas čeka ako se odlučite za crnogorsko primorje.

Izvor: Dan/IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA