Najnovije

NE VERUJU ALBANCIMA: Švajcarska vojska ostaje na KiM još godinama!

Vlada i nacionalni dom parlamenta Švajcarske odlučili su da produže vojnu misiju na KiM za tri godine i povećaju broj na maksimum uz ocenu da je bezbednosna situacija na Kosovu i dalje napeta.

KFOR (Foto: Jutjub)

Švajcarska je ocenila da se bezbednosna situacija na Kosovu i Zapadnom Balkanu pogoršala. Zbog toga Bern želi da produži misiju švajcarske vojske na Kosovu do kraja 2023. i da se vrate na maksimalan broj od 195 vojnika. U slučaju rastuće pretnje kontingent bi se mogao povećati za 20 ljudi koji bi služili najviše četiri meseca.

U četvrtak je nacionalni dom usvojio predlog sa 108 glasova za, 48 protiv i 30 onih koji su se uzdržali, a taj dom je doneo odluku na osnovu preporuka komisije za spoljnu politiku i bezbednost. Većina smatra da politička i bezbednosna situacija na Kosovu zahteva prisustvo Kfora zbog činjenice da Kosovo još nije u stanju da garantuje bezbednost svim građanima.

"Zeleni" su među protivnicima nastavka misije.

- Kosovu je potrebna podrška za izgradnju demokratskih struktura, a ne oružje - rekla je poslanica Nacionalne partije zelenih Mariona Šlater i dodala da misija traje predugo i da čini Kosovo zavisnim od švajcarske vojske.

Toma Fila otkriva nepoznate detalje sa suđenja bivšem predsedniku! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA